Caracterizarea propriu-zisa include portretul fizic si moral al personajului. Portretul fizic il realizeaza de obicei naratorul, prin caracterizarea directa. Portretul moral poate fi si el trasat de narator succint, la inceputul operei, in cadrul caraterizarii directe, insa, reiese mai degraba din caraterizarea indirecta, adica din comprtamentul personajului, relatiile sale cu alte personaje, limbaj s. a. m. d. Portretul moral cuprinde, de asemenea, statului social si psihologic al personajului, in timp ce portretul fizic vizeaza aspectele ce tin de exterior, infatisare.
Aha.banuiesc ca la romana.sa vedem:
caracterizarea si portretul se implica ca sa spunem asa, una pe alta:
caracterizarea este atat fizica cat si psihica, morala... iar portretul este numai fizic insa are influente de fizionomie(din trasaturile respectivei persoane se extrage cu privirea un fel de,, aura''sa zicem car inspira o anumita parte din caracter)
Portretul personajului face parte din caracterizare! Adica portet fizic(cum arata, cum se imbraca, descrierea fizica), iar portretul moral, cum se comporta, relatia sa cu alte personaje, tipul de personj...In general cam acelasi lucru cu o caracterizare!
Spui ce il caracterizeaza pe persona in legatura cu textul si-i faci legatura cu ce iti trebuie.cel putin asa stiu eu daca nu e drept sorry
Este mare eu stiu ca portretul personajului asta ca si ccum l-ai descrie fizic si moral da caracterizarea lui cum este prezentat el in text
gabriela007 întreabă:
llinka întreabă: