| r2d2 a întrebat:

Cum se numeau persoanele care provocau avorturile in perioada comunista?

4 răspunsuri:
Stefan
| Stefan a răspuns:

În perioada comunista nu erau persoane speciale care aveau acest drept de a face intreruperi de sarcina, pentru ca legal nu era voie sa se faca acest lucru. Fiecare se discurca cum putea, ori isi provocau singure avortul, lucru foarte periculos, din aceasta cauza au murit foarte multe femei. Sau exista posibilitatea sa ei legatura cu un cadru medical, doctor sau asistenta medicala care contra cost iti rezolva problema. Eu am avut o ruda asistenta medicala care facea intreruperi de sarcina, a fost prinsa si a facut ani grei de puscarie.

| Brăila_Ana_Cosmina_1997 a răspuns (pentru Stefan):

Mama mi-a povestit ca o vecina se ocupa de asa ceva si din cauza unei cliente care din cauya unui avort era sa moara, care trebuia sa spuna medicilor cine a facut acesta isprava ca sa o salveze, si asa acea vecina a ajuns la inchisoare

| mikkhhell a răspuns:

De obicei nu se faceau, deoarece era interzis prin lege acest lucru, dar pe blat mai faceau unele "MOASE" pe riscul lor si a persoanei in cauza (se executa aceasta opratie acasa la clienta, cu o dotare medicala minima si foarte riscanta pentru viata pacientei).

| mirela_7054 a răspuns:

Nustiu :X