Broastele otravitoare albastre secreta, ca mecanism de aparare, un lichid otravitor. Pe vremuri, indienii din America de Sud inmuiau varful sagetilor in acest lichid otravitor, de unde si denumirea speciei.
Broasca de lac traieste in apa, cat si pe uscat. Sunt primele vertebrate adaptate si la viata de uscat.
Corpul este alcatuit din cap, trunchi si membre.
Pielea este subtire, fara solzi, bogata in glande care produc o substanta cleioasa, ce o mentine umeda si alunecoasa.
Capul este turtit, de forma triunghiulara. Cei doi ochi sunt mari, bulbucati, cu doua pleoape mobile si o membrana subtire, protectoare.
Cele doua nari, de pe varful botului scurt, se inchid cand este in apa. Are o gura larga si numerosi dinti.
Limba este lata, subtire, cleioasa si despicata la varf. Este proiectata in afara, prin rasturnare, pentru prinderea hranei.
Broasca se hraneste cu insecte, paianjeni, viermi, melci, pestisori.
Inmultirea la broasca este strans legata de apa. Ele se inmultesc prin oua care sunt depuse de femele in apa. Din oua ies larve, numite mormoloci, care se aseamana cu pestii.
Mormolocii au corpul lung, fara picioare si o coada lunga, turtita lateral, inconjurata de o inotatoare membranoasa. De o parte si alta a capului se afla branhiile externe care dupa o saptamana dispar si apar branhiile interne. Apoi, acestea dispar si se formeaza plamanii. Apar membrele posterioare, apoi cele anterioare, dispare coada, iar mormolocul devine adult.
** Nu prea ti-am inteles intrebarea, sper ca te-am ajutat cat de cat "
anonim_4396 întreabă: