Salut! Se poate obtine si prin frecarea unui balon cu o suprafata sintetica (asa imi amintesc...). Uite un exemplu pe care l-am incercat chiar ieri (din intamplare): am o pisica de 6 luni care obisnuieste sa se urce pe televizor(dupa cum stii televizorul atrage praful si are proprietati de electricitate statica), am inchis lumina, televizorul si cand sa ies din dormitor, am vrut sa o pup pe pisica mea si atunci surpriza... a iesit o scanteie care m-a curentat. Serios. Poate pare amuzant dar asa s-a intamplat
O seara buna!
Priveste cum se face : iei o minge de baschet si o haina de polyester. Pui haina si incepi sa bati mingea repede, aproape de pamant dintr-o mana in alta. O bati si o bati dupa care te opresti si te duci rapid sa atingi pe cineva pana nu trece energia. Ori te curentezi tu ori persoana aceea. Cred ca merge si cu animalele. Cu batutul vezi tu o bati vreun minut sau ceva de genul.
Nailonul face electricitate! Daca nu ma credeti, luati-va o haina din nailon, frecati-va, luati un fir si tada!
Nu.freaca parul cu o linie si dupa aia ridica o coala.
Stinge tv-ul sau aprinde sI va fi electricitae statica.
Bumbacul nu este recomandat la electricitatea statica deoarece el nu contine elemente plastice de aceea se folosesc materiale ca cele enumerate de hax0r... pentru ca acestea incarca, electroni adica energie negativa sau statica tubul sau ce vrei tu sa incarci negativ. Spor la lucru cu acest experiment!