| KillMePlease a întrebat:

Cum se poate invata mai usor?

12 răspunsuri:
| AirănMeidăn a răspuns:

rescrii lectia si efectiv o citesti de enspe mii de ori pana vezi ca stii. faza aia cu "logic", "gandeste logic" e o tampenie fiindca nimeni nu-ti da detalii si mai departe, ci doar zic asta

| VibeTrix a răspuns:

Nu stiu. Asta fac eu acum. Invat. Dar nu pot. Nu ma pot concentra! sad

| Cameliapantiru a răspuns:

Fii prezent/a la toate orele, ia notite clar si explicit, nu lasa sa se adune lectii neinvatate, goluri, lucruri neintelese, intotdeauna invata la perfectie lectia de zi, daca ai neclaritati adreseaza-le ora viitoare profesorului, recapituleaza, periodic, lectiile din urma, invata logic, nu toci, creeaza-ti conditii optime de invatare, liniste totala, fii organizat/a si, eventual, putina muzica clasica/instrumental, in surdina, te poate ajuta la o mai buna concentrare. Succes si o seara faina iti urez!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu poti sa gasesti o solutie, trebuie doar sa te concentrezi si intr-un fel sa-ti imaginezi ceea ce citesti pentru a retine, dar depinde de materie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu cel mai ușor învăț atunci când citesc lectiile cu voce tare, mă ajută foarte mult asta, imediat le învăț așa. Dar încearcă să vorbești puțin mai tare. Mie unul mie mai ușor să memorez chestii auzite decât citite, imedeat îmi intră în minte vocea mea citind chestiile alea.
Trucuri mai speciale nu știu, eu prind repede oricum.

| KillMePlease explică (pentru anonim_4396):

Si eu prind repede.
De exemplu joi am avut istorie si nu invatasem nimic, insa cand a zis profa ca ne lasa 2 minute sa repetam ca ne asculta m-am apucat repede sa citesc lectia. Speram sa nu ma asculte ca nu ma simteam pregatita, insa fix cand credeam ca am scapat mi-am auzut numele rostit cu glasul ei divin... Si am luat 10 desi nu invatasem acasa, am avut nevoie de 2 minute sa invat o pagina mare.
Problema mea e ca nu pot retine ceea ce invat pentru mult timp. Invat azi ceva si peste o saptamana uit.

| DjNick112 a răspuns:

Nu stiu..si eu incerc sa gasesc o metoda sa invat mai usor...nu am gasit inca

| KillMePlease explică (pentru DjNick112):

Poate nu exista...
Cred ca depinde de modul fiecaruia de a se concentra si de a intelege si memora informatia.

| DjNick112 a răspuns (pentru KillMePlease):

DA..asa-i

| BeckhamRZM a răspuns:

Cu siguranță, nu tocești sau încerci să scoți tot din cameră pentru a fii cu ochiul în caiet/carte. ( cunosc persoane care au încercat, rezultatul e 0).
" depinde de modul fiecaruia de a se concentra si de a intelege si memora informatia. " - ți-ai răspuns singur/ă la întrebare. :*

| MySelf94 a răspuns:

O metoda destul de interesanta mi se pare sa faci legaturi intre informatiile pe care le citesti sau le inveti si cele pe care le stii deja. In momentul cand uiti o informatie, o folosesti pe alta din aceeasi sfera pentru a ajunge mai usor la cea pe care ai uitat-o. Cand e vorba de calcule, mai ales de scaderi, poti sa folosesti un numar rotund ca sa te ajuti. De exemplu :
2015 - 1987 = 28 (de la 1987 la 2000 este 13, iar de la 2000 pana la 2015 este 15; 13+15=28). Poti sa iti faci tu niste trucuri personale pentru a invata/calcula mai usor, depinde cat de bine iti intelegi mintea.

| pisi2003 a răspuns:

Dupa o ora de miscare, mintea functioneaza mai limpede si invata mai repede

Întrebări similare