Am facut si eu chestia asta prin a V-a sau a VI-a si nu e greu deloc
in primul rand spui titlul si zici ceva despre autor
daca este un bestseller sau ceva de genu mentionezi si asta obligatoriu si inca un pont: pe primele pagini de dupa coperta mereu scrie ce premii a luat, de cine a fost tradusa si de cine sunt ilustratiile ( daca are)
poti sa spui si ceva de editura, anul in care a fost scoasa si neaparat sa vorbesti un pic despre carte, ca un fel de rezumat( il gasesti pe net ca prezentare ) si sa nu uiti sa spui dc ai ales aceea carte, ce ti-a placut la ea si ca o recomanzi si celorlalti
sper ca te-am ajutat :X:X:X
Pai. in primul rad trebuie sa dai cateva informatii despre autor(vreo 4, 5 randuri) unde sa precizezi cand s-a nascut cand a murit ce carti a mai scris. dupa aia faci un rezumat cum ar veni dar povestesti in mare ...nu zici mot a mo ca acolo si sa nu zici sfarsitul.succes
Ce ţi-a plăcut ţie la cartea respectivă, să spui ce fel e să prezinţi pe scurt conţinutul dar nu tot adică să îi atragi dar nu să le dezvălui tot pentru că aşa nu vor citi cartea şi asta este scopul cu care v-a fost dată spre prezentare. Depinde de carte. Ce carte vrei să prezinţi? Citeşti?
Http://www.google.ro/search?hl=ro&cu=fisa+de+lectura&meta=
Vad ca nu apare link-ul complet.Scrie pe google "fisa de lectura model" si gasesti un model de fisa de completat foarte buna.
Titlul
autorul
date despre autor
personajele(scurta caracterizare a celor mai importante personaje) - si te opresti la personajul principal sau alt personaj care ti-a placut in mod special si ii faci o caracterizare mai lunga.
apoi o scurta prezentare a romanului, daca folosesti si citate faci impresie buna la profesor
mai bagi ceva de semnificatia titlului
dupa aia impresii - spui de ce ti-a placut cartea respectiva. Si bagi un final impresionant in care spui cat de geniu e autorul si ce opera valoroasa a creat.
si gata.
succes