Ciao, deoarece aceasta forma de salut are origine italiana.
Ceau e o oarecare "transformare" suferita in urma procesului de imprumutare in romana din italiana.
Si eu cred ca "ciao" e corect... dar poti sa scrii si "ceau" daca iti place mai mult
Ciao e correct in italiania, si ceau e dupa ce a fost transformat in romana.Insa,eu cred ca daca suntem romani, scriem ceau.
Sunt din Italia si se scrie ciao da puteti sa scrieti cum va place voua mai mult, ciao inseamna salut si pa, v-am pupat byeee :*
Cum adica? Pai exista reguli in gramatica! Daca forma corect Este "ciao " nu vad de ce sa scriem gresit! Mi se pare o prostie
In limba ta se zice "salut "! Ciao e furat! Cel putin sa il scriem corect pentru Dumnezeu!
Pai daca esti roman foloseste forma romanesca de "salut"! Ce cauti sa imprumut din alta limba ca apoi sa o scrii gresit?
Stai calma ca poate iti explodeaza vreo vena! Corectezi pe toti pentru un singur cuvant gresit. Comentariul asta l-am lasat in 2010... aveam 14 ani atunci. Iti place sa corectezi atat de mult incat ai cautat postari din 2010? Cred ca ai o viata tare interesanta si esti tare amuzanta la petreceri. M-ai amuzat, uitasem ca am cont pe TPU...
" Ceau" nici nu exista in dex -ul limbii romane! Daca tot esti roman
Curiosul999 întreabă: