"mostre", tie nu-ti suna cam pe nas? C: monstre. Tu esti ca o vecina... Ea da cu mocul, nu cu mopul
Cami, ce spui tu acolo? Se spune "mostre", fara dubiu. Tu ai citit in dictionar chestia asta? sau esti aroganta doar gratuit?
Nu m-am abtinut sa fac un comentariu, chiar daca topicu-ul e dechis de anul trecut.Tocmai am terminat de facut un comentariu pe un alt site referitor la faptul ca, desi sunt unguroaica, trebuie sa corectez foarte des persoane care au limba materna limba romana care lucreaza in institutii ale statului sau firme mari in functii importante, si care mai au si n facultati, si nu cunosc chestii elementare de gramatica a limbii romane. Poate ca totusi e bine ca s-a pus intreabarea-daca nu stii intrebi,(desi se poate verifica in dexonline.ro,spre exemplu). Ma intreb atunci de ce mai au nevoie copii nostri de atatea dictionare cate le cer la scoala acum(tocmai i s-au cerut fetei mele sa aiba in casa cel putin 5-6 dictionare)daca oricum nu sunt in stare scolile de acum sa ii invete macar sa vorbeasca corect, nu sa doar sa dea banii parintilor pe toate sinonimele, omonimele, neologismele etc ale limbii romane, mai ales ca acum har Domnului exista si internet?
As vrea sa corectez cateva erori din comentariul meu anterior.
Am vrut sa scriu de fapt : topic-ul, copiii nostri,
MÓSTRĂ, mostre, s. n. 1. Obiect dintr-o serie de obiecte identice sau cantitate mică dintr-o marfă, dintr-un material etc., după care se pot aprecia anumite însușiri ale acestora; probă, eșantion. ♦ Model. ◊ Târg de mostre = târg la care un stat sau diverse întreprinderi își expun mostre (1) pentru reclamă și pentru informarea cumpărătorilo
anonim_4396 întreabă: