Ei au fost din totdeauna dar foarte putini. erau cainii pierduti. Apoi cand a venit Ceausescu si a dat oamenii afara din casele lor (ca sa e darame si sa faca urateniile pe care le-a facut)ei nu au avut sa ia si cainii lor cu ei asa ca i-au abandonat ...si...sa nu uitam si cutremurul din `77
Raspunsul lui irinus e corect, la care trebuie adaugat ca e vorba in special de darimarea unor cartiere intregi pentru construirea casei poporului si a cladirilor adiacente, ca ministerul apararii, etc. oamenii nu si-au luat animalele cu ei si asa am ajuns in situatia de acum.
Pe la inceputul comunismului majoritatea populatiei traia la casa cu curte. Pe vremea aia iepuricii foloseau cainii pe post de sisteme de alarma. Cand a venit Ceasca si a inceput sa darame in stanga si indreapta ca sa construiasca cum vrea el, sa-i bage in puscarii si sa le confiste casele, cainii acestia au ramas fara stapan.
Da...am vrut si eu sa adaug ca pentru casa poporului si complexul cu fantanile din jur si tot restul sute sau chiar poate mii de oameni au fost pusi pe drumuri
Primii caini maidanezi au fost de fapt caini abandonati de stapani din diverse motive, apoi au inceput sa se inmulteasca si incetul cu incetul s-a ajuns la rezultatul ceea ce vedem acum prin oras.
In momentul cind ciinii salbateci (ca sa nu zic lupi)au descoperit ca pot minca pe linga colibele oamenilor primitivi s-au aciuat pe linga asezarile lor nedevenind dintr-o data domestici.Erau un fel de jumate salbateci jumate domesticiti.Aia au fost primii ciini comunitari care au suportat domesticirea.Acum cred ca e acelasi proces dar in sens invers.Adeca spre salbaticire.
Pai o idee ar fi:cainii maidanezi au aparut odata cu aparitia primelor orase. mai ales in vestu' europei unde lipsa ordinii (si igiena) au facut favorabila dezvoltarea acestora.de ex roma nu a avut caini vagabonzi. ordine si disciplina)) (asta lipseste cel mai mult in Rominia.)
anonim_4396 întreabă:
Curiosul999 întreabă: