Un var de al meu a fost mare crescator pasionat de porumbei, el a avut si cativa porumbei voiajori.
Le dresa ducandu-le la distante tot mai mari, de unde le elibera si s-au intors acasa.
Imii parcurgeau chiar si sute de kilometrii.
In epoca antica, dar si in evul mediu, porumbeii voiajori au fost folosite pentru trimiterea mesajelor, fapt pentru care au fost denumiti si "porumbei postasi".
Da,era un porumbel la o licitatie ajungea si la 1.4 milioane de usd.
https://www.youtube.com/watch?v=Z2SwXWV5Rec&ab_channel=InsideEdition
Am auzit ca sunt rase de porumbei care dateaza de peste 2000 de ani, care si-au pastrat rasa pura, sa zic asa adica nu s-au impreunat cu alte rase.
Unii oameni spun ca sunt "sobolani cu aripi" dar pe mine ma impresioneaza foarte mult pasarile astea.
Cea mai mare distanta pe care a parcurs-o vreodata un porumbel este de 7200 de mile, din Vietnam pana in Franta si s-au intors exact in locul din care au plecat.In doar 24 ore! E documentat, a avut loc in 1931 zborul.
Bine,ca distanta albatrosul calator ii depaseste, au observat niste oameni de stiinta ca poate zbura aproape 10000 de mile fara sa atinga solul dar nu sunt sigur ca stiu sa se intoarca de unde au plecat.
Destul de impresionant, nu?
Claudiuu7 întreabă: