Eu am dat acum 2 ani la romana, informatica si engleza. Hai sa iti povestesc pe rand. La romana tin minte ca am intrat in sala intre primii 5. Erau acolo doi profesori, unul de la clasa si celalalt din liceu. Am ales un subiect si m-am dus in banca. Am avut timp 25 de minute pentru a-l rezolva pe o ciorna. Subiectul cuprindea un text si cateva exercitii. Nu-mi mai aduc aminte exact cate. Dupa ce am terminat, m-am asezat in prima banca din fata profesorilor si le-am citit enunturile si rezolvarile. Unde nu au fost de acord cu raspunsul meu, mi-au pus intrebari suplimentare sau m-au corectat. Totul a durat cam doua minute. Am terminat, m-am ridicat, le-am dat subiectele, am dat "buna ziua" si am plecat. Totul a fost foarte usor. Am primit calificativul maxim.
Peste doua zile, la informatica, in sala de calculatoare fiind, am primit un subiect care trebuia rezolvat cu ajutorul internetului. Trebuiau cautate informatii despre o manastire sau ceva de genul. Am cautat pe Wikipedia si am copiat tot ce mi s-a cerut pe o foaie din Notepad. Dupa aceea, la subiectul urmator, s-a oprit internetul, iar noi am fost pusi sa lucram in Microsoft (Word, Excel, PowerPoint, etc.). La final, totul a fost salvat pe un stick. Tin minte ca am luat al doilea calificativ de la coada. N-au fost niciodata calculatoarele punctul meu forte.
La engleza, proba s-a desfasurat in doua etape. In prima, am avut de ascultat o caseta si de bifat raspunsurile corecte pe foaia primita. Dupa aceea, am luat o pauza, apoi am reintrat in clase si am primit alte subiecte. Din ce imi aduc aminte, am avut de scris doua texte si de rezolvat cateva exercitii de gramatica. In ziua urmatoare a trebuit sa revenim, iar proba, tot la engleza, s-a desfasurat identic precum cea de romana. Nu are rost sa-ti povestesc, deci, din nou. La engleza tin minte ca am luat un calificativ destul de mare. Totul a fost foarte usor. Probele nu sunt eliminatorii, insa prezenta e obligatorie. La BAC-ul propriu-zis va fi, intr-adevar, putin mai dificil, insa competentele sunt floare la ureche.
anonim_4396 întreabă: