Le ignor, cu mult calm si efort de a nu ma enerva sau stresa, mai ales, daca sunt constransa sa lucrez sau colaborez cu ele, daca sunt intr-un mediu privat, tac si ma distantez de persoanele respective, nu raspund la provocari inutile, obositoare uneori fizic si psihic, tinand cont de faptul ca aceste persoane infatuate au multe resentimente si de cele mai multe ori, vor sa para altceva decat ceea ce sunt, parvenitii, oameni care nu au muncit in viata lor pentru ceea ce au, fie ca providenta le-a scos in cale alti oameni buni de pe seama carora au profitat intens, fie ca au avut mosteniri si epateaza in cu totul altceva decat sunt...viata e simpla si minunata, asa ca incerc de cele mai multe ori, sa ii evit, la maxim.
In general, acele persoane pe langa ca sunt ingamfate, nici macar nu detin controlul asupra unui bagaj de cunostinte ceva mai rasarit, ele, se dau drept altcineva, afiseaza un aer de superioritate, ce de fapt le scoate in evidenta si mai mult,- Prostia. Desi sunt oameni trecuti prin viata, epateaza cu tupeu stiinta ce la ei imbraca mereu forma grotescului, a minciunii sau a ridicolului... cum ma comport? Evident, ii tratez ca atare, ii sfidez, ii tin la distanta si nu le raspund la provocari, - decat atunci, cand ii cred suficient de plecati cu sorcova ...Este bine sa nu te cobori la rautati si sa ramai acolo, pe acel piedestal ce l-ai urcat in timp, cu multa truda, ambitie, renuntari, sacrificii si sudoarea mintii. Prostia e bine sa o tratezi, cu Indiferenta, caci ea doare si le creeaza acel disconfort numit, cu generozitate, Incompetenta. Lucien.
De obicei infumuratii au unul sau mai multe handicapuri mentale pe care le acopera afisand o asa atitudine.Stii cum se spune:"prostul nu e prost destul daca nu e si fudul". Cred ca l-as face sa-si vada "lungul nasului"de cate ori as avea ocazia si i-as arata ca e mai frumos si sanatos sa fie modest.Am intalnit cateva specimene pline de sine in viata si intamplarea a facut ca, de sus de unde priveau au ajuns taman jos si de unde trambitau, acum soptesc.
De adaptezi in mod cameleonic.Pentru ca, e o adevarata placere sa vezi o asemenea persoana care, confruntata cu un alt infatuat, e total deconcertata. Incepe sa se comporte ca un copil de 5 ani.
Serios vorbind... ii ignori pe cat posibil. Atitudinea de mai sus e valabila in multele cazuri in care infatuatii nu pot fi evitati.
Pe mine ma amuza extraordinar. Ii provoc la maxim, le dau apa la moará.si in final le las dreptatea de partea lor, oricum nu ai sanse sa-i dovedesti contrariul.
Inganfarea provine din narcisism.Si cum narcisismul este patologic.
Incerc bucatica cu bucatica sa ii subrezesc starea, care oricum nu e prea stabila. o abordare inteligenta si franca il dezarmeaza intotdeauna.
Oricat sunt de infatuate tot imi dau seama care le sunt punctele slabe si nu ratez nici o ocazie sa-i pun in situatii penibile.
De cele mai multe ori imi reuseste