E multa bataie de cap si cum distractia e pe primul loc nu se mai omoara la invatat multa lume.
Examenul de bacalaureat nu mai este atat de greu. Pe vremea mea cartile erau de 2-3 ori mai groase si n-aveau multe poze. Aveai de invatat pana iti venea sa plangi. Acum cartile sunt tot mai subtiri, parintii tot mai putin interesati si modelul "Becali" tot mai de urmat. Este clar ca tinerii au inteles ca nu conteaza cata carte stii si ca mai important e banul. Cand am dat eu bacalaureatul n-a fost pierdut de cat de un singur coleg dar toti eram constienti ca o singura intoarcere de cap spre stanga (dreapta) sau inapoi te putea costa intreaga sesiune si nu numai o materie. Mai era o problema ca nu puteai da bacalaureatul de cat de trei ori. Acum, cum nu s-a mai furat la bacalaureat cum au dat-o in bara. Raspund la multe intrebari pe TPU si vad multi tineri care habar n-au sa scrie, incalca cele mai elementare reguli de gramatica.
Multi sunt lepre si nu le arde de scoala dar eu imi permit sa condamn si sistemul de invatamant din Romania. Eu cred ca este foarte prost organizt si in comparatie cu alte tari...
Pe langa asta interesul profesorilor este atat de bine stimulat de salariul lor incat...
Sunt clasa a 12a.Multora din colegii mei nu le pasa de bac, sau mai bine spus nu isi dau interesul maxim pentru acesta. De ce? Urmeaza o facultate in care se platesc taxe, taxe pe care buzunarul lor nu le suporta. Unii spun : "ok, mergi cu un job in paralel". De aici ajung la intrebarea "pentru ce?". Pentru ce sa te chinui sa faci o facultate? Doar pentru a avea ce pune in cv? Foarte putini sunt norocosii ce in ziua de azi mai reusesc sa prinda un loc de munca bun fara "experienta". Pe langa asta cand tu termini toti acei ani de facultate prostul clasei are deja mercedes si vila din "culesul capsunilor". Sa te mai simti motivat? Nu cred...
Lipsa culturii generale,lectura fiind ignorata aproape complet.Cea mai mare parte din timp e acordata altor activitati, cum ar fi internetul, jocurile video-in exces-inceperea,, prieteniilor,, la 12-13 ani, dezinteresul parintilor.
Pentru ca stau pe facebook pana la 11 si de la 11 ies afara la fumat si frecat. Bac-ul nu e mai greu, elevii devin mai prosti. Asta-i adevarul.
Sunt unul din cei care n-a reusit in prima sesiune sa ia bacalaureatul, de ce? simplu, n-am reusit sa i-au 5-ul la matematica (M2), am luat 3.95 avand la limba romana o nota de 9.10 si biologie de 8.50... nasol, nu? totusi, cum explic nota de la matematica, din nou, simplu, nu toti suntem facuti pentru a excela in toate, nu mi-a placut, nu-mi place si AM REFUZAT sa-mi placa matematica din cauza unor tampenii pe care trebuie sa le asimilez, lucruri si notiuni care nu-mi vor folosi mai departe, de asta n-am reusit sa i-au 5-ul pentru a promova examenul, ce inseamna asta? multi ii baga pe toti in aceiasi oala „ nu se mai invata", „ parintii nu-si dau interesul", „ distractiile sunt mai importante" si tot felul de acuze, ce sa vezi, eu nu ma regasesc in niciuna din ele. Am vazut pe cineva precizand „cine a invatat a luat" mdaa, la prima vedere chiar crezi ca asa au stat lucrurile, daca stai putin si gandesti ai sa observi un lucru, multi din cei picati meritau sa promoveze examenul si multi din cei promovati nu, cum asa? la mine in oras exista multe cazuri unde s-a copiat, am aflat asta de la prieteni care se laudau ca unul a soptit tuturor celor aflati in clasa Luceafarul, asa ca treaba cu „cine a invatat a luat" nu are relevanta pentru ca nu este adevarat, in unele s-a copiat si cu acele camere video si s-a copiat in licee de top, in licee care dau absolventi pe bada rulanta, an de an, la mine in clasa, intr-un liceu tehnologic, nu s-a putut misca, doar daca iti miscai putin corpul erai luat in vizor si intrebat, ce faci acolo? asa era corect sa se fi intamplat peste tot, nu doar in unele locuri sau clase.
Ai si tu partea ta de adevar dar puteai sa te orientezi spre un liceu sau un profil unde nu se da bac-ul din matematica daca stiai ca nu iti place.Stiu si eu si am auzit de faptul ca se copiaza treaba lor, dar imi vine greu sa cred ca s-au dat note sub 5 unor elevi care au facut o lucrare de nota 7 sau mai mult si chiar daca s-a intamplat asa ceva banuiesc ca se pot face contestatii. multa bafta
Probabil pentru ca sunt atatea persoane publice care sunt folosite drept exemplu si nu au niciun fel de pregatire, in cel mai bun caz au liceul terminat, sau poate nici atat; sau poate ca sunt atat de multe atractii incat nu le mai vine sa invete; si mai sunt si profesorii care nu mai au niciun interes sa ii invete pentru ca au salariile cum le au; si pentru ca mai sunt si parintii care nu se mai ocupa asa mult de copii.
Da, se pare ca mai sunt oameni care nu cred ca doar sistemul de invatamant este la pamant, aud mereu parinti spunand : copilul meu a invatat si uite ca nu a luat bacul din cauza sistemului. De fapt nu este doar sistemul de vina sunt de vina parintii in primul rand, tinerii isi petrec mult timp pe internet si au cu totul alte preocupari in afara de invatatura, sunt mai procupati de moda dupa cum vad si de viata mondena. Adevaratul motiv pentru care nu isi iau bacul este ca nu sunt interesati sa invete absolut deloc, sunt mai importante cluburile pentru ei.Asa ca cei care sunteti parinti deschideti ochii nu mai invinovatiti sistemul si procupativa mai mult de educatia copiilor vostrii.
anonim_4396 întreabă: