| Andrei9923 a întrebat:

Cum vi se pare profilul bio - chimie? La ce ar trebuie sa ma astept?. Scuzati categoria

Răspuns Câştigător
| Ana9999 a răspuns:

Eu am terminat profilul bio-chimie si pot sa zic ca e foarte ok daca iti plac chimia si biologia (e si evident sa se insiste pe aceste materii). Limba romana e de real, deci nu inveti chiar extraordinar de mult acolo, dar profesorul o sa te bata la cap ca sa iei nota ok la bac. La matematica la fel, este M2, deci nu e cine stie ce in comparatie cu M1 de la mate-info, dar trebuie sa o inveti pentru bac. Trebuie sa mentionez ca in clasele IX-X nu vei vedea diferente intre materii pentru ca se invata cam la fel la orice profil, diferenta incepe abia cu clasa a XI-a, cand vei vedea ca la chimie ai C1, deci nivelul cel mai avansat iar la biologie nu exista neaparat o notare a dificultatii, dar o sa ai mai multe ore de biologie decat altii, ceea ce implica automat o aprofundare. Fizica este F2, deci nu inveti chiar atat de multa fizica cum se invata la mate-info. Bacul se da la limba romana, matematica si o alta proba la alegere intre chimie, fizica, biologie si informatica. Daca vrei sa dai la facultatea de biologie, chimie sau politehnica, nu iti bati capul prea mult pentru ca poti intra relativ usor daca ai si nota de bac buna, insa daca vrei medicina, cred ca mai bine te pui din a 9-a sa inveti pentru admitere (depinde si unde vrei sa dai, ca exemplu la Constanta sau Brasov am vazut ca intrau fara probleme fara sa se streseze prea mult, dar la Bucuresti sau Cluj de obicei intra doar cei care fac pregatiri inca din clasa a 9-a, restul exceptiilor au profesori foarte buni care ii pregatesc sau se pregatesc cu profesori universitari).

| ciocolata1850 a răspuns (pentru Ana9999):

Hey...eu sunt clasa a zecea la acest profil si ma bucur de alegerea pe care am facut-o.In clasa a noua am avut 5 ore de romana, 4 de mate, 2 de biologie, 2 de chimie, 3 de fizica, 2 de engleza, 2 de franceza etc.Acum am la fel, doar ca la romana am 3 ore si la mate am 5 fiindca am si o ora de optional.este foarte bun profilul si echilibrat, adica faci de toate.trebuie sa inveti evident cel mai mult la materiile profilului si la romana si mate.totusi trebuie sa inveti si la celelalte materii chiar daca par prostesti.Un alt lucru important la liceu mi se pare sa iti dezvolti cultura generala asa ca citeste si fii deschis la lucruri noi.BAFTA!

5 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Din a 11-a vei face mai multă chimie și biologie (3 ore) și mate M2, dar e un profil destul de echilibrat ca număr de ore și informație.

| Printesa10TM a răspuns:

Daca iti plac aceste materii, e bine. Dupa poti sa dai la medicina( iti va fi usor) sau la ce altceva mai vrei.

| anaM2000 a răspuns:

Salutare! Eu sunt la acelasi profil, in principiu e ok, se fac aproximativ aceleasi materii ca intra 8-a. Poti urma mai departe medicina, politehnica, insa nu sunt excluse, de exemplu dreptul sau politia.Numai bine

| Mariacraciun a răspuns:

Dac îți place matematica, chimia, fizica, biologia mult succes....pe lânga aste mai faci tehnologica, engleza, francezaetc.