Cand am de invatat la romana sau istorie imi scot ideile principale pe care ulterior le dezvolt cu cuvintele mele. Cel mai usor e sa fotografiezi planul de idei folosind memoria vizuala si totul e mult mai usor. Daca e vorba de formule la matematica incardeaza`le sau scrie`le colorat.Asa iti vor sari usor in ochi... iar cand vei avea nevoie de formula respectiva iti va fi usor sa iti aduci aminte ce era incardat pe pagina cu exercitii.
Memorarea logica, incercind sa faci asociere de idei la ceea ce doresti sa memorezi. Foloseste memoria vizuala. De exemplu, daca o formula chimica trebuie memorata, asociaz-a imaginea ei cu un obiect de exemplu o eprubeta sau substanta in a carei compozitie se afla
Dupa ce ai citit o lectie este bine sa incerci sa o reproduci cu cuvintele tale si sa dezvolti ideile pe intelesul tau. Este ca si cum ai sta in fata unor elevi si le-ai preda o lectie. Poti sa te prefaci ca esti profesor si incerci sa le explici la copii ceea ce trebuie sa retina dintr-o lectie.
anonim_4396 întreabă:
alexcatalin13 întreabă: