anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cunoasteti trucuri pentru memorare mai usoara?

Răspuns Câştigător
pupimik
| pupimik a răspuns:

Cand am de invatat la romana sau istorie imi scot ideile principale pe care ulterior le dezvolt cu cuvintele mele. Cel mai usor e sa fotografiezi planul de idei folosind memoria vizuala si totul e mult mai usor. Daca e vorba de formule la matematica incardeaza`le sau scrie`le colorat.Asa iti vor sari usor in ochi... iar cand vei avea nevoie de formula respectiva iti va fi usor sa iti aduci aminte ce era incardat pe pagina cu exercitii.

4 răspunsuri:
assiris
| assiris a răspuns:

Memorarea logica, incercind sa faci asociere de idei la ceea ce doresti sa memorezi. Foloseste memoria vizuala. De exemplu, daca o formula chimica trebuie memorata, asociaz-a imaginea ei cu un obiect de exemplu o eprubeta sau substanta in a carei compozitie se afla

| mihalitza a răspuns:

Incearca sa citesti cu voce tare - mamoria auditiva este mai buna...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Dupa ce ai citit o lectie este bine sa incerci sa o reproduci cu cuvintele tale si sa dezvolti ideile pe intelesul tau. Este ca si cum ai sta in fata unor elevi si le-ai preda o lectie. Poti sa te prefaci ca esti profesor si incerci sa le explici la copii ceea ce trebuie sa retina dintr-o lectie.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu

Întrebări similare