| 19a a întrebat:

Cuvantul "pentru" este corect scris si "pentru"? Intr-un act sau nu stiu...intr-un moment in care trebuie sa scrii ca un om serios?

5 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Cuvantul (pentru) se foloseste cand vrei sa ii adresezi sa zicem un obiect cuiva pentru el/ea. Sau mai are rolul de a fi folosit in cazul nostru: (pentru mine).

NOname
| NOname a răspuns:

Ai vrut sa intrebi de "pentru" si "Pt." (robotelul modifica automat unele prescurtari)? Intr-un act oficial ar fi bine sa evitam prescurtarile. Deci da, scrii cuvantul intreg, daca vrei sa pari "un om serios". Succes!

| SebySZ a răspuns:

Este corect scris... astept funda

| eva9999 a răspuns:

Daca vrei sa te referi la sensul "pentru ca", eu iti recomand sa folosesti intr-un act deoarece...dar daca vrei sa spui "pentru mine" poti sa folosesti pentru... funda?

| vreaubebe a răspuns:

Pentru e prepozitia care indica un caz si anume Ac. indiferent ca e vorba de un obiect, un om un scop etc etc etc. In documente neaparat se scriu tot, la fel si in lucrari de specialitate sau in lucrarile de control, extemporale, examene...PENTRU niciodata PT> PTR sau mai stiu eu ce prescurtare, deoarece prescurtarile sunt aspru taxate neffind admise