| annammaryya a întrebat:

Cuvantul pneumonoultramicroscopicsilicovolcaniconioza exista sau este doar o inventie? Daca exista ce inseamna?

8 răspunsuri:
| TorenT a răspuns:

Nu exista acest cuvant in limba romana. Cred ca ai fost fraierita...

| Andraasdfg a răspuns:

Nu exista, stai linistitahappy

| GameMaster23 a răspuns:

Ba da exista si inseamna:
Pneumonoultramicroscopicsilicovolcaniconioza - este cel mai lung cuvant din limba romana si are 44 de litere, urmat de ELECTROGLOTOSPECTROGRAFIE – 25 de caractere cel mai lung cuvant cuprins in DEX 1998 care inseamna: "Metoda de stabilire a compozitiei armonice a semnalelor vorbirii prin analiza impulsurilor obtinute cu electroglotograful"
electroglotograf=aparat electronic care permite vizualizarea și înregistrarea vibrațiilor glotale.

Sper ca ti-am fost de foloswinking
Daca vrei sa imi dai funditapuppy dog eyes Nu m-as suparalaughing

| larry95 a răspuns:

Cuvantul exista fiind inventat de Everett M. Smith in anul 1935 si se regaseste in Dictionarul Oxford al limbii engleze drept un cuvant fictiv. Am aflat ulterior ca este un termen medical reprezentand o pseudoboala a plamanilor cauzata de inhalarea siliciului vulcanic. Cam acesta este etimologia cuvantului atat de ciudat. happy

| yy a răspuns:

Exista este o boala pulmonara.De multe ori se ia cand iei creta pe nashappy? am fost de folos?

| Mihai_Gogu_1991 a răspuns:

Cuvantul pneumonoultramicroscopicsilicovolcaniconioza exista si este cel mai lung cuvant al limbii romane si inseamna - o boala pulmonara cauzata de inhalarea de praf de siliciu foarte fin, care cauzează inflamaţie la nivelul plămânilor.
http://ro.wikipedia.org/......nioz%C4%83

| Rac1993 a răspuns:

Marian Vanghelie, incantat!

| Vasilica_Mihaita_1961 a răspuns:

Este numele unei boli de plamani ce poate fi provocata de inhalarea unor cantitati semnificative de praf de siliciu vulcanic. Acest praf se depune pe bronhii si afecteaza, de multe ori iremediabil, functionarea plamanilor la parametri normali. Contine 44litere si este cel mai lung cuvant romanesc. Nu este in dictionarul limbii romane.Cel mai lung cuvant care se afla in dictionar este de 25 litere (electroglotospectrografie) si desemneaza o "metoda de stabilire a compozitiei armonice a semnalelor vorbirii prin analiza impulsurilor obtinute cu electroglotograful", aceta fiind un aparat electronic care permite vizualizarea și înregistrarea vibrațiilor glotale. Spațiul dintre coardele vocale prin care circulă aerul în timpul respirației fiind glota!