Frig nu e totuna cu rece. E o senzaţie care traduce viteza cu care corpul omenesc pierde căldură. Un calcul simplificator ar considera că viteza de transfer a căldurii e proporţională cu diferenţa dintre temperatura corpului şi cea ambiantă. La 0 grade diferenţa e de cca 37 de grade. Ca diferenţa să fie dublă, ar trebui ca temperatura ambiantă să fie cam -37 de grade. Dar nu e un calcul exact fiindcă nu ia în seamă mecanismul de reglare termică a corpului, efectul transpiraţiei, variaţia rezistenţei termice a pielii, variaţia temperaturii corpului etc.
Acum ai gasit si tu pe Google si ai zis hai sa-i fraieresc pa astia ca nu se prind de unde am luat ghicitoarea si chiar nu am altceva mai bun de facut pana-mi cumpar o viata.
Vrei sa pari destept dar nu iti iese, faci conversia in kelvini si calculezi.
Folosesti Convertor Fahrenheit to Celsius bagi valoarea calculezi in Fahrenheit si apoi conversti 'napoi in celsius.
Trebuie sa definesti frigul ca sa afli cate grade va fi maine.
Ex: Ieri au fost 3 grade, azi sunt 0 grade si maine va fi de 2 ori mai frig. Frigul in cazul de mai sus e intervalul Tmax-Tmin = 3-0=3. 3= Frigul in acest caz. Maine va fi de 2 ori mai frig, rezulta 3x2=6 care va cobori. Adica maine vor fi -6 grade. Daca nu stii ce inseamna frigul nu ai cum sa stii 2xfrig. intelegi? frig e necunoscuta.
UnuDoiTreiPatru întreabă:
padrian întreabă:
Zai întreabă: