| AlexDorinel a întrebat:

Dacă cei de 40-50 de ani au făcut facultate prin anii 90 ( când se mai învață și facultatea era ceva wow), mulți dintre ei nu au ajuns cine știe ce, pai ce o sa ajungă astea de acum de 20 de ani când se duc toți la facultate și nu se învață mai nimic?

De ce unii se ascund după degete și încă cred ca facultatea e ceva wow?
De parca o sa ajungi milionar dacă faci facultate.

Zicea undeva la stiri ca 80% din tinerii din Anglia nu își permit sa își ia o casa. Și acolo sunt salarii mari și facultățile sunt mult peste cele din Romania.

28 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Sa-ti spun un secret: universitatile consuma bani, nu produc bani (decat cel mult pentru actionarii lor).

Răspuns utilizator avertizat
| Mosotti a răspuns:

Pai si ca job daca ai facultate poti lua unu mai bun, de multe ori la job-uri chiar daca te sti, nu te ia daca nu ai studii superioare, deci e un avantaj sa ai facultate.

Nu e vb de milioane aici, ci de job-uri.
Daca n-ai carte ai sanse doar la joburi grele si de jos.
Si asta peste tot in lume.

Chiar daca nu iti iei o casa, fara fac iei 2000 lire in Anglia, cu facultate iei 3-4-5000, si oricum o duci mai bine.

| Catrice a răspuns:

Mhm asa e, nici una din cunoștințele mele de 25+ ani cu facultate nu are salar de minim 1000€ și/sau afaceri proprii...asa e, facultatea e inutila, cer sa fie desființatăhee hee

| Sofer a răspuns:

O persoana cu numele x, imi spunea ca nu se poate angaja ca ii trebuie facultate. Chestia cu facultatea e asa. O faci ca ești împins de părinți sau rude, prieteni! Si varianta 2 o faci ca să fi superior celor cu 8-12 clase si sa iei oameni in ras.

Răspuns utilizator avertizat
| AnastasiaK a răspuns (pentru Sofer):

Păi cu astfel de comentarii cum să nu vină unul cu facultate să te ia în râs, având în vedere că prin răspunsul ăsta tu îl iei în râs pe el? Nu știu dacă te încadrezi la 8-12 clase sau ai făcut și o facultate de doi bani după aceea, dar țin să te informez că pentru noi ceilalți există și varianta a treia: faci o facultate pentru că acolo înveți și ai acces la foarte multe informații de specialitate din domeniul care te interesează.

| AnastasiaK a răspuns (pentru AnastasiaK):

Ah, și pentru autorul întrebării: sincer eu ți-aș raporta cam jumate din întrebări. În toate prezinți părerea ta personală de parcă ar fi realitatea obiectivă și după ceri opinii. Cred că stai să te gândești noaptea "bă, eu cred că cerul e de fapt roz", apoi vii și întrebi aici "de ce e cerul roz?". Răspunsul pentru orice întrebare a ta sună cam așa: deschide ochii, băiatule, că ești paralel cu realitatea.

| Sofer a răspuns (pentru AnastasiaK):

Tu draga doamna. Ai facultate?

| Eireann a răspuns (pentru AlexDorinel):

Stii ca viata nu se rezuma la un titlu, o masina si cat iei salariu, nu? Imagineaza-ti ca ai un job cu un salariu bunicel dar fara posibilitatea de a avansa, fara satisfactii profesionale deosebite si nici nu faci ceva care sa iti placa. Deja de duminica dupa masa te gandesti cu lehamite ca luni incepe munca. Nu stiu tu ce ai face dar eu nu as rezista asa prea mult.

| AnastasiaK a răspuns (pentru Sofer):

În prezent mă ocup de doctorat.

| IonutSiAtat92 a răspuns (pentru AnastasiaK):

Eu zic sa-ti vezi de treaba ta cu raporturile tale.Esti frustrat pe viata s-au care-i problema ta? Tipic romanului frustrat.Sa dea cu hate, omul a pus o intrebare care cu siguranta nu ti-a fost menita tie si nici numele tau nu era mentionat.Asa ca da-i cu skip...

| AnastasiaK a răspuns (pentru IonutSiAtat92):

Bineînțeles că un astfel de comentariu nu putea să vină decât de la un agramat laughing

Bun, ai comentat, ai fost băgat în seamă pe ziua de azi, te simți mai bine? Te mai pot ajuta cu ceva? O lecție de limba română de exemplu? happy

Felicitari,dar m-ai intrebat ce situatie financiara am? laughing) Lasa sa fi tu "neagramata" si sa fi angajata lunii pe 2000 de lei laughing) eu fac bani cat nu ai sa faci tu vreodata.Sictir.

Probabil că o situație financiară suficient de proastă încât să estimezi astfel de sume. Mai mult de 2000 de lei îi dau până și femeii care se ocupă de curățenie (poate nu știi, dar ăsta nu e un job care să necesite studii superioare). Poate că atunci când vei avea o situație financiară într-adevăr bună, vei realiza că nu o să simți nevoia să o expui, ba dimpotrivăwinking

În rest, apreciez grija, dar nu am cum să fiu angajatul lunii din moment ce nu am statutul de "angajat" în primul rând.

Https://www.tpu.ro/......e-obtinut/

Data viitoare când vrei să te dai bogat pe aici, șterge-ți întrebările puișor. =)) Aia cu laptopul luat în rate "bineînțeles" mi s-a părut cea mai tare. Păi tu nu-ți permiți un laptop de 14000 decât în rate și îmi vorbești mie de situație financiară? :)) Hai că m-ai făcut să râd.

Pai ca sa-ti raspund si la intrebarea ta, am castigat bani la loto, plus ca am primit mostenire niste hectari buni de pamant in urma cu 2 saptamani.Te pup cu flegma pe fata direct.Vezi cand a fost postata intrebarea boss.Si ca sa-ti dau un exemplu, nimic nu este vesnic, astazi esti sarac maine poti sa ajungi miliardar.GTFO

Cea cu laptopul acum câteva zile ai postat-o laughing În rest, nu te-am întrebat nimic, chiar nu mă interesează ce alte povești ai de inventat rolling on the floor Mai devreme făceai bani, acum i-ai câștigat. Bani înțeleg că n-ai, dar nici memorie?

Mai stai cu părinții? Dacă mă decid să vând unul dintre apartamente te caut sau îți dispare averea imaginară până atunci? laughing

Sa-ti iau mortii in p.a

Și bogat și curajos laughing Păcat că doar în mediu online

Pacat ca iei **** din toate directiile

Continuă, om micuț și frustrat big grin Oricum altceva mai bun de făcut bănuiesc că n-ai.

Si eu te iubesc

| Eireann a răspuns:

In Anglia (banuiesc ca tu cand spui Anglia te referi la tot UK) nu am observat ca tinerii sa fie deosebit de interesati sa cumpere o casa si in general se muta dintr-o parte in alta a tarii fara probleme.
Cand am inceput sa lucrez cu colegi care au facut facultatea in UK am vazut diferenta. La ei daca nu intelegi ceva intrebi fara jena, daca nu stii cum sa faci ceva spui (nu te apuci aiurea cum fac unii la noi cand n-au profii timp/chef sa te supravegheze si ajungi sa inveti de pe YouTube si de la asistente cum sa pui o linie centrala - poveste adevarata), o asistenta de 50 de ani a zis ca ea nu vrea sa ia sange nesupravegheata ca nu a mai luat de 10 ani ca a lucrat la sala de operatie, daca ceri unui coleg ajutor nu spune la toata lumea ca nu esti in stare si daca nu poate el cheama pe altcineva. In Romania deviza este "Descurca-te singur indiferent de situatie".
Zicea cineba ca iei £2000 fara facultate desi eu cred ca iei banii aia ca muncitor necalificat. Un mecanic auto bun cere cam £40/ora deci daca lucreaza 40ore/saptamana ia cam £1600 inmultit cu 4 deci £6400 si dupa taxe ramane macar cu 4500 si asta cu program de 8 ore luni- vineri de la 9 dimineats la 5 seara. Si are clienti ca te programeaza peste o saptamana. Instalator, electrician, zugrav, tamplar- toti astia daca sunt buni si seriosi castiga foare bine. Eu in primul an de rezidentiat ( aici ii spune Foundation Year 1 deci un fel de pre- rezidentiat dupa facultate) castigam £25000 pe an deci maxim £2300 pe luna cu ore suplimentare si sporuri, anul 2 ( Foundation Year 2) a mai crescut si tot asa pana ajungi la o suma ok.

| gellalbie4ever a răspuns:

Dacă nu vrei sa lucrezi la supermarket in frig sau la Fast food și sa ți se comande literalmente. Dar
nici facultate nu vrei.
îți sugerez traininguri in ceva util!
Gen: call center

Facultatea este o specializare într-un anumit domeniu pe care dacă vrei sa îl practici îți vei lua și diploma ca altfel nu te primește marea majoritate. De exemplu: medicina?

| Dariaa90 a răspuns:

Din punctul meu de vedere, treaba cu facultatea este simpla, o faci doar dacă știi ce ți dorești și ce ți place, și bine-nțeles dacă ești pregătit mental și psihic pentru asta. Dacă faci facultatea doar cu scopul sa produci bani, in rest la mansarda bate vântul și sunt multe țigle lipse, atunci da, nu merita. Comparația cu Anglia nu este tocmai ok, variază nu doar salariile însă și prețurile, plus ca sistemul este diferit, acolo copii din gimnaziu sunt repartizați in funcție de care materie o duce mai bine, sunt multe scoli profesionale care le acorda direct posibilitatea in cadrul muncii. In legătura cu casele, ei au alta mentalitate. Strict părerea meahappy

| Valkyrie95 a răspuns:

Buna,
Scoala, respectiv studiile universitare fac parte dintr-un intreg sistem care a fost gandit cu un scop.
Inainte de era industriala educatia era privilegiul elitelor. Odata cu dezvoltarea industriei a aparut necesitatea dezvoltarii unui sistem care sa pregateasca viitorii angajati pentru munca : oameni punctuali, cu o anumita pregatire generala, obisnuiti cu un anumit program care sa faca ce li se spune. A ce iti suna asta? A scoala. Nu inveti sa ai o gandire critica, nu te invata nimeni cum sa faci bani pe cont propriu, educatie financiara. Sistemul te vrea angajatul perfect.Asta e miza din momentul in care esti trimis la scoala.
Ca in orice sistem, cu cat te conformezi mai mult cu atat vei avea mai mult succes in cadrul lui. Miza este sa ajungi sa ai un job bine platit, stabil si care sa nu presupuna munca fizica.
Cred ca in generatia parintilor nostri cam asta era esenta mersului la facultate: te duci sa studiezi si nu mai dai cu sapa laughing. Pe vremea aia asta insemna succes. S-a pastrat cumva in mentalitatea colectiva pana azi. Faci o facultate ca sa muncesti de la birou, nu sa iti rupi carca pe salariul minim.

| Anonim2000288282 a răspuns:

Cel mai bine e sa se părăsească țară.

Așa în general îți trebu numai 10-12 clase în România. doar ca sa poți da de permis..altceva nu prea ai csf

Părinții mei au făcut așa și acum lucrează în Belgia de 2 ani..cu 10 clase.4 mașini și salariu 2500€ la 2 săptămâni

Au plecat amândoi când ei aveau doar 26 de ani acum au 37