Salut!
Am prieteni care au facut Istoria la Iasi si Sibiu si mi-au spus urmatoarele lucruri:
Materia e putin grea pentru ca intr-un fel explorezi toate dedesubturile istoriei.
Ca materii studiezi toate perioadele istoriei,ceva legat de arheologie.
Ca si student la istorie vara in iulie te duci in practica la un santier arheologic.
Ca si perspective de munca dupa facultate,Istoria nu iti ofera asa multe posibilitatu de lucru, daca faci modulul psihopedagic poti sa fii profesor de istorie,(facultate si modul).
In rest am auzit posturile de la muzee sau alte functii in stat se dau pe pile.
Dar mie mi se pare fain sa fii un profesor de istorie.
Daca iti place istoria du-te la istorie ca nu ai nimic de pierdut, e foarte fain sa faci ce iti place.
Ai mai zis ca iti place politica daca vrei te poti orienta spre Stiinte Politice, Relatii Internationale, Studii de Securitate sau Jurnalism.
Iti spun un lucru, daca la biologie ai fost de un 10 la liceu, la facultate, abia daca iei un 6 la medicina, si pentru un 8 ai nevoie sa stii foarte bine, nu stiu cum e la istorie, dar cred ca e ceva diferenta, nu stiu cat de mare, dar de la 10 cred ca ai ajunge la un 8, poate 9, diferenta intre liceu si facultate e uriasa, dar nu la fel de mare ca la medicina.
anaadiaconu întreabă: