1. Pune-te si invata deoarece ca sa calculezi % trebuie sa stii cate materii ai avut. Deci spor
Bună!
Poți să rămâi repetent oricând dacă vrea profesorul tău. Poți să înveți cât vrei, dacă profesorul nu vrea să te treacă, nu te trece. Unii sunt mai buni și trec elevii, dar să vedem cum va fi în cazul tău.
Mai bine învață și lasă astea.
O zi plăcută!
Eu sunt clasa 11 si pe primul semestru am ramas corigenta la economie cu media 4. Am trecut pe al doilea semestru iar la sfarsitul anului media generala la economie am avut.o 5. Daca ai ramas pe un semestru trebuie sa treci neaparat pe celalat ca sa nu ramai repetent.
100% in ambele cazuri. tu ce alegi? daca inveti 100% nu vei trece in a 10-a
Cat la %? da ai impresia ca e o formula treaba asta?
Inveti nu ramani, nu inveti ramai. PUNCT
Depinde ce note ai, deoarece conteaza foarte mult! Cam 40-60% poti sa ramai. Mai bine te-ai apuca de invatat si sa recuperezi in mare parte ca atunci ai 0% sanse sa ramai repetent.
Bună!
DEPINDE cât înveţi :))
Evident că, dacă NU iei notă de trecere la Examenul de corigenţă ( deci, dacă nu înveţi ), te va lăsa repetent/ă!
Dacă ai rămas corigent/ă ( pe vară - deci, media anuală la vreo materie este sub 5 ), atunci TREBUIE să promovezi examenul de corigenţă!
NU poţi trece clasa dacă NU susţi şi nu promovezi examenul de corigenţă - în acel caz, vei rămâne repetent/ă :(
"Art. 203. - (1) Elevii declaraţi repetenţi se pot înscrie în anul şcolar următor în clasa pe care o repetă, la aceeaşi unitate de învăţământ, inclusiv cu depăşirea numărului maxim de elevi la clasă prevăzut de lege, sau se pot transfera la altă unitate de învăţământ.
(2) Pentru elevii din învăţământul secundar superior şi din învăţământul postliceal declaraţi repetenţi la sfârşitul primului an de studii, reînscrierea se poate face şi peste cifra de şcolarizare aprobată.
(3) În ciclul superior al liceului şi în învăţământul postliceal cu frecvenţă, elevii se pot afla în situaţia de repetenţie de cel mult două ori. Anul de studiu se poate repeta o singură dată.
(4) Continuarea studiilor de către elevii din ciclul superior al liceului sau din învăţământul postliceal, care repetă a doua oară un an şcolar sau care se află în stare de repetenţie pentru a treia oară, se poate realiza în învăţământul cu frecvenţă redusă. În situaţia în care elevii din învăţământul secundar superior nu au împlinit 18 ani rămân în învăţământul cu frecvenţă zi/seral.
... " - SURSA = R.O.F.U.I.P. aprobat prin Ordinul MEN nr. 5115/15.12.2014 de la linkul :
http://www.isjmm.ro/......rofuip.pdf
Examenul de corigenţă se dă din TOATĂ materia învăţată pe parcursul întregului an!
La examenul de corigenţă se susţine probă scrisă şi orală/practică.
Vezi alte detalii în "Secţiunea 2 - Examenele organizate la nivelul unităţilor de învăţământ", Art. 210-218 din R.O.F.U.I.P. aprobat prin Ordinul MEN nr. 5115/15.12.2014 de la linkul :
http://www.isjmm.ro/......rofuip.pdf
Toate cele bune.
madalinaflorentinamada întreabă:
Curiosul999 întreabă: