Trebuie in primul rand sa nu ajungi sarac, totul este sa ai incredere in tine, multa vointa si perseverenta in tot ce intreprinzi in mod benefic, munca cinstita, nu te vei imbogati dar nici nu vei muri de foame, vei dormi linistit cu capul pe perna, fara frica de puscarie.
Pai, in primul rand mi-as gasi un rost in viata, adica mi-as cauta de lucru ca, in acest mod, sa castig macar cativa bani si sa pot sa-mi mentin traiul pe cat de bine posibil la un om sarac...
Ce sa fac?
As munci ca sa imi castig bani necesari pentru mancare, imbracaminte.etc
Cat de sarac? Nu ma consider o persoana bogata; lucrez si castig atat cat sa ma intretin si sa imi platesc cursurile, asa ca tot asta as face. As lucra. Cica banii nu sunt importanti, ne spunea un formator la curs, ca "un psiholog adevarat sta pe un colt de birou si lucreaza pe 400 lei pe luna". Ihim, unde doarme, ce mananca si din ce plateste cursurile la care vine ea sa ne vorbeasca despre spiritul "psihologic"? Chiria mea e mai mult. Asa ca, sarac sau bogat, important e sa iti indeplinesti in mod activ visele, sa faci ceva ca sa fii fericit. Banii nu aduc fericirea... cand ii ai.
Pai daca sunt sarac, trebuie sa inteleg ca din acest mod, in care sunt trebuie sa ma RIDIC!
Deci trebuie sa caut un un Factor Cauzal binefacator, pe care punandu-l cu pricepere in Actiune sa aiba ca EFECT iesirea din actuala mea stare de saracie!
Desigur numai Factorul Cauzal Binefacator si just ales ma va Ridica din aceasta stare inadmisibila unui om, indiferent care-s motivele ce au generat actuala mea stare de saracie!
altfe3l poate sa spuna/gandeasca un alt om, si de ce nu as admite ca poate fi mai Intelept ca mine!
petru borodi/Cluj
Pai nu mi-as mai cumpara asa de multe haine... si daca m-ar lasa cineva poate m-as angaja. si m-as duce la o scoala de stat. si m-as muta intr-o garsoniera inchiriata probabil. a si probabil ca am vinde masina!
Pai nu sunt bogata. am o pensie de 530 de ron dupa 28 ani de munca. acum nu mai pot munci dar ce sa fac .asat este .nu fur nu dau in cap. dar nici bine nu pot sp ca mi este ce ma sfatuiesti sa fac?//?
In primul rand se spune :`Daca ai fi sarac, ce ai face?`(Nu te-am corectat cu rea intentie doar ca nimeni nu e perfect si mereu avem cate ceva de invatat). In al 2lea as face ceea ce fac si acum :as lucra! Nu sunt bogata, traiesc decent dar daca ma uit in spatele meu sunt si persoane care stau mult mai rau ca mine...Si `saracii` traiesc pentru asta. Din pacate nu suntem facuti toti la fel!