Bună! Pari băiat deştept şi cu bun simţ. Matematica e un limbaj, aşa că învaţ-o ca pe o limbă străină! Chimia şi fizica au aplicaţii nenumărate în viaţa de zi cu zi. Totul este chimie şi fizică, până la urmă...Latina este limba strămoşilor tăi, ca să folosesc un clişeu. Oricum, studiul limbii latine îţi este de folos pentru a înţelege nenumărate elemente ale limbii române, ale celei franceze, spaniole, italiene, pentru studiul tuturor ştiinţelor legate de viaţă: biologia vegetală, cea animală şi a omului, genetica etc. Iată dar că sunt necesare toate...
Dacă vrei un plus de informare, dacă vrei să te relaxezi ori să te distrezi, dă click pe http://lecturirecenzate.ro/
Te-a obligat cineva sa urmezi liceul( dupa alea 10 obligatorii)?--- daca a fost optiunea ta, inseamna ca ai dorit " sa-ti largesti orizontul"!--- inseamna ca, ai dorit sa-ti imbogatesti cultura generala in mai multe domenii! In facultate, primii trei ani sunt un fel de" cultura generala de specialitate " care te ajuta sa te familiarizezi cu notiunile si termenii --- specializarea "pe felie " incepe cu masterul si se termina cu doctoratul. La medicina( atentie, psihologia are tangenta cu medicina!) sau la biologie sunt cursuri de biochimie, biofizica si biomatematica --- va fi o mare problema daca umanistul, toba de psihologie si enspe mii de limbi straine, nu are "orizontul largit " din liceu.
Deci, sfatul meu este sa faci efortul de a-ti largi orizontul si cu "uraciunile" astea patru!
1.sunt clasa a 9-a deci sunt in cei 10 ani obligatorii
2.da,vreau sa-mi largesc orizontul dar nu cu ecuatia de gradul II
3.n-am zis nimic de Biologie! Stiu ca e strans legata de psihologie (e o meserie care se ocupa de,, tratarea`` persoanelor cu boli ereditare mintale)
4.multumesc mult pentru sfat, oricum as face tot trebuie sa-mi largesc orizontul cu materiile astea doar ca nu sunt 100% convins ca unele dintre ele nu sunt de prisos.
CordovanRaul întreabă: