Studiile de nivel universitar se succed intr-o anumita ordine : licenta->master->doctorat. Nu se poate" sari" peste o etapa si nici nu se pot face doua in acelasi timp. Accesul la fiecare dintre cele trei etape de studii universitare se face prin concurs de admitere.
De ce minti omul. Poti faci si 3 facultati deodata
N-am zis ca sar. Am zis ca termin o facultate. Vreau sa fac un master. Dar daca vreau sa fac inca o facultate dupa master, se poate? Facultati se pot face doua in acelasi timp. Stiu o fata care a facut litere si medicina in acelasi timp. Deci ar trebui sa se poata face si licenta + master. Pentru ca masterul nu are legatura cu a doua licenta, sunt domenii diferite.
Se pot face simultan doua programe/specializari diferite de studii--- nu este interzis! Ceea ce nu poti face simultan sunt cele doua cicluri de studii(licenta si master) aferente aceluiasi program--- se fac pe rand, intai ciclul de licenta si dupa, ciclul de master. Sper ca m-am facut inteleasa!
Da, poti, doar ca facultatea a 2-a o s-o platesti obligatoriu chair daca ai avea medie de buget.
Poti sa faci cate facultati vrei (maxim 3 simultan) intr-o viata dar statul iti ofera gratuit doar un ciclu de licenta, unul de master si unul de doctorat. Restul le platesti.
Deci raspunsul la ambele intrebari e da.
Dacă tu poți face fata poți face câte facultăți vrei. Pe lângă asta trebuie sa ai și bani pentru ca prima facultate e gratuită, însă celelalte sunt cu bani.
Adi1987 întreabă: