| calubalan a întrebat:

Daca imnul Frantei, "La Marseillaise", incepe cu un indemn razboinic si optimist ("Ziua gloriei a sosit"), imnul romanesc incepe cu expresia unei exasperari, cerind o desteptare din "somnul cel de moarte". Este posibila o schimbare de mentalitate la noi romanii sau acesta este codul genetic ( de milogi, cersetori, natafleti, gura casca, para malaiata in gura lui natafleata, etc)?! http://twurl.nl/56xczb

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu vad deosebiri prea mari, dimpotriva, daca le citesti, gasesti mai multe asemanari. La Marseillaise a fost la origine un cantec de razboi, chiar s-a numit "Cantec de lupta pentru Armata Rinului" iar Andrei Muresanu a scris poezia "Un rasunet" ca un cantec de rascoala impotriva asupririi nationale. De altfel aceasta a si fost numita Marseileza Romaneasca. Nu cred ca toti romanii sunt asa cum ii descrii (tendinta de generalizare) si nu cred ca este vorba de un cod genetic, in care sa fie inscrise, preponderent, defecte. Cele mai multe defecte sunt induse si influentate de mediul negativ in care au trait/traiesc unii si aici noi am fost mult mai expusi decat francezii. S-auzim si de bine!

| Lora a răspuns:

De ce o tot injosim pe aceasta tara numita Romania si vrem respect din partea celorlalti cand noi insine o facem in tot felul? Nu e asa sa nu crezi ca francezii sunt mai buni cu vreo ceva fata de noi, noi avem frumusetea tarii, avem doctori buni, inca avem politica si inca se invata carte fata de multe foarte multe tari, e o libertate prea mari la ei nu numai la francezi oriunde in alta parte, alta tara ai merge vei vedea si mai multa libertate, si mai multe greseli facute de adolescenti, si mai multa prostie, numai ca in toata prostia aia pe care o au, ridica pumnulsi se bat in piept ca sunt francezi, englezi, greci, italieni, germani si asa mai departe ceea ce foarte putini romani au curajul sa o faca fara rusine si fara indemn! Nu mai cereti buna purtarea strainilor daca voi insiva nu va iubiti tara!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

România e cea mai proastă țară!