| Mozambica a întrebat:

Daca la Evaluarea Nationala (simulare) la proba de la matematica simplific fractiile prin acea linie oblica, se poate considera semn?

4 răspunsuri:
| AFR81 a răspuns:

Nu. Chiar daca profesorii au tendinta sa ne spuna (si pe mine ma stresau inainte de BAC) ca orice insemnare diferita fata de ceea ce cer ei este considerata semn, nu este chiar asa. Eu personal n-am vazut nicio lucrare anulata din aceasta cauza, iar daca au existat, cu siguranta era ceva evident. Poti simplifica linistit/a fractiile.

| Doarunaltutilizator a răspuns:

Mie mi s-a spus ca taieturile alea cu multe linii si cercul ala de la 'I'care il fac unii,si nu stiu de ce alea pot fi considerate semne,dar de ce ai spus tu n-am auzit ca ar fi considerat un semn, deci nu, nu cred ca e, la alea trebuie sa te astepti la orice, la mine clasa chestii din astea se pun de catre profesori aproape in fiecare zi.

| AC4S4 a răspuns:

Eu am simplificat la examen (nu simulare) ceva intr-o ecuatie. Profesoarele supraveghetoare cand verificau sa fie totul in ordine mi-au spus ca se poate considera semn... ce naiba, toata lumea simplifica asahappy. Nu am patit nimic...

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

NU se consideră semn distinctiv!

Doar atunci când este o SINGURĂ fracţie se arată simplificarea cu acea "bară" + nr în dreapta sus.
Dacă ai mai MULTE fracţii, atunci simplificarea se face prin "tăierea" cu acea linie oblică şi se scrie ( deasupra ) la fiecare factor ce rămâne după simplificare!

Toate cele bune!