Dacă intri la un liceu unde se intra cu medie mai mica, va fi mai ușor pentru tine sa fii cea mai buna eleva din clasă. Nu prea contează ce liceu termini. Facultatea contează mai mult.
Și da, te poți muta la liceul dorit de tine in cazul in care ai media mai mare sau egală cu cel mai slab elev din acea clasă, dar cu condiția să fie locuri libere, adică dacă se muta vreun elev sau daca rămâne repetent.
"Eu nu sunt de liceu d-esta."
Ba da, fetita, esti. Daca nu erai de liceu "d-esta" invatai mai mult, in special la mate unde se ia 9 lejer.
Sa stii ca nu prea o sa faca diferenta la ce liceu esti, atata timp cat in bac ai medie mare si nota buna la admitere(in caz de e vreo facultate mai cu pretentii) poti intra la orice facultate pe viitor, singura diferenta e ca la un liceu mai bun iti tocesti mintea mai mult ca sa obtii niste informatii ceva mai utile prin facultate, spre exemplu un prieten a dat la un liceu mate-info si i-a folosit ca s-a dus in Galati la facultate si se descurca fiindca a stiut programare inca din liceu, normal se preda de la 0 in facultate cel putin pe capitolul asta, urmeaza anul asta sa ma duc si eu la aceeasi facultate si nu am fost la cine stie ce liceu.
Nu trebuie sa te simti prost, i se poate intampla oricui. Fii puternica si nu mai plânge, pentru ca te poți muta la liceul pe care-l doresti din semestrul doi si da, trebuie sa ai media egala sau mai mare decat cea mai mica medie din clasa in care vrei sa mergi. E posibil sa dai diferențele la anumite materii insa nu sunt sigura 100%