Îţi înţeleg logica. Pentru cei care cred că plăcile tectonice nu au nicio legătură cu luna, să le dau explicaţia. (Vă rog să mă corectaţi dacă spun prostii, nu obişnuiesc să folosesc google):
Ştiţi că mareele sunt provocate de lună şi de atracţia gravitaţională a acesteia care acţionează asupra apei. Ei bine, plăcile tectonice literalmente plutesc pe magmă încinsă (lavă), iar dacă acea forţa care acţionează mareele ar putea fi îndeajuns de puternică încât să influenţeze şi această magmă, atunci s-ar putea "deranja" plăcile tectonice şi să se ajungă, bineînţeles, la cutremure. Întrebarea este dacă am eu dreptate într-un raţionament pur teoretic şi dacă luna va fi îndeajuns de aproape încât să facă ceva de amploare...eu nu prea cred.
Afecteaza dar la noi placile tectonice nu sunt tensionate pentru a da nastere unui cutremur de amploare.
Este posibil si ca un vulcan sa erupa - zic unii - cand luna e la periheliu. Eu nu cred ca se va intampla nimic
Buna!
sincer nuci macar nu am stiut ca luna va atinge pamantul pe fata de 19.03. 2011
il legatura cu intrebare ta probabil, dar stai linistit daca e sa se intample sa "vina mult nasteptatul sfarsit" (desi nu vine ), dar om' vedea noi
nu ai de ce sa-ti faci grij totul va fi bine >
Cand luna e aproape de pamant poate produce cutremure, explozii si multe altele
Nu...total neadevarat un cutremur se produce de la placile tectonice dar nici cum de la luna
E posibil si eu am citit pe net ca atunci cand luna este prea aproape de pamant se produc cele mai mari dezastre.sa speram ca va fi bine si nu se va intampla nimic prea rau.
Ma uitam la stiri in sufragerie si ma pregateam sa plec la scchimbul de noapte. Micutul avea 3 ani si se juca in bucatarie mai galagios asa.Vine pe pat linga mine asa tacut si asa cuminte incit ziceai ca-i sfint.M-am tot uitat la stiri, el tot cuminte si tacut.Nu-mi venea sa cred.Cind ma duc in bucatarie am intrat in balta ca in delta.Imi stricase caneaua de la robinetul de trecere.Ce ar mai fi de comentat cind ma facusem negru de draci? Am improvizat un dop ca nici timp nu mai era ca trebuia sa fiu la munca.
Raul9004, atunci de ce spun cei care se ocupa cu fizica pamintului ca atunci cind e luna plina sunt afectate placile tectonice? am sa merg la Magurele unde este institutul de fizica al pamintului ( de ce la Magurele s-a infiintat, nu stiu?) sa intreb ce si cum, oricum va multumesc la toti ca mi-ati dat curs la intrebare
sopranaCadaverica întreabă: