| Madalin0524 a întrebat:

Daca ma apuc sa invat germana pana in octombrie si sa intru la engleza-germana la Litere am vreo sansa sa ma descurc in primul an? La engleza sunt de nivel C1 si la germana A1. Dar as putea învăța 2 luni toata ziua germană de pe net.

5 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Te duci undeva unde se vorbeste DOAR germana literara (Hoch Deutsch) si acolo te inscrii si la cursuri intensive de limba.
Doar astfel ai sanse sa ajungi la nivel B1 atestat, in 2 luni.

| SingleForOne a răspuns:

Daca "de pe net" inseamna sa inveti gramatica, verbele cu timpurile si conjugarile lor, majoritatea substantivelor si pronumelor, dar sa acoperi atat gramatica, cat si pronuntia, scrierea, citirea si vorbirea, cred ca da, ai avea o sansa medie. Cea mai buna sansa ar fi B2, dar mai mult as crede ca ai reusi B1.

| RaduRobertRO a răspuns:

Multi încearcă sa învețe de pe site-uri gen invatagermana. online dar sincer sa fiu nu cred ca se poate asa ceva în 2 luni.

| Momentan a răspuns:

Da. Spor!

| toniela a răspuns:

In primul rand pare destul de solcitant sa inveti asa repede germana, dar nu mi se pare imposibil
Eu ti-as recomanda sa incerci cursuri online. Sunt niste cursuri foarte misto pe www.germanaonline.ro dar si www.invatagermana.ro. Ce is fain la cursurile pe care website-urile astea le ofera este faptul ca poti conversa cu nativi si sa primesti feedback si sfaturi de la persoane care au crescut in Germania/Austria. Plus ti se ofera multe resurse si informatii utile care sa te ajute in procesul tau de a invata limba asta.

Adica sunt articole cu Top 5 filme pe germana sau Top 20 de cuvinte folositoare etc.

Pe langa cursuri eu zic sa incerci sa te inconjori cat mai mult de germana, gen sa iti schimbi setarile la telefon pe germana sau sa iti faci prieteni nemti si tot asa.

Eu iti urez succes!