| Mihailescu_Valeriu_1953 a întrebat:

Daca meduzele traiesc si se inmultesc fara a avea creier:
1. sunt ele conditionate genetic?
2. oamenii sunt conditionati genetic pentru a fi homo?
3. este homosexualitatea o optiune, sau se dobandeste prin constrangere, ori datorita unei curiozitati transformata in placere.
4. Daca meduzele se inmultesc datorita conditionarii genetice: oamenii pentru ce mai au nevoie de creier?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| sofisis a răspuns:

Ma scuzati ca va spun dar intrebarile suna ceva de genul "daca merele sunt verzi, de ce cana de cafea se sparge cand cade?". Nu au nici o legatura intre ele.
Genetica si codul genetic nu aU legatura cu lipsa creierului la meduze. Informatiile genetice nu se tin in creier ci la nivel celular. Deci da, sunt si ele conditionate genetic.
2. Oamenii nu sunt conditionati genetic sa fie homosexuali. Faci confuzie intre informatiile genetice cuprinse in ADN si procesele chimice care au loc. Este o deviatie chimica a genei prin intermediul epi-marks, care activează sau dezactivează temporar genele. Epigenetica nu implică schimbări ale secvenţei de ADN (adică mutaţii propriu-zise) ci doar mici modificări ale compoziţiei unor molecule din structura genei.
3. Nu este o optiune. Este ceva innascut care nu se poate modifica. Asa cum un hetero nu poate fi "convins" sa devina gay, nici un gay nu va deveni hetero.
4. Asta e o intrebare mult prea cretina pentru mine...

| Mihailescu_Valeriu_1953 explică (pentru sofisis):

Nu am facut confuzii; doar mi-am manifestat sarcasmul in privinta unor pseudostudii privitoare la Homosexualitate, ca determinare genetica.

"3. Nu este o optiune. Este ceva innascut care nu se poate modifica. Asa cum un hetero nu poate fi "convins" sa devina gay, nici un gay nu va deveni hetero." Am facut "studiu de caz peste 30 de ani" sipe cel putin 5000 de indivizi; este cum am incercat eu sa explic.

"3. Nu este o optiune. Este ceva innascut care nu se poate modifica. " laughing Cine ar determina asta? tongue

24 răspunsuri:
| RoCkKiD a răspuns:

Stii la fel de multa biologie ca si meduza la care te referi.

Creierul (SNC - Sistemul nervos central) nu apare la toate vietuitoarele, de fapt primul la care neuronii sunt conectati si avem un arc reflex e hidra iar ceva mai aproape de sistemul nervos (asa cum il stii tu) apare la viermi care au niste adunaturi de neuroni (ganglioni). Meduza e undeva intre.

Acum, revenind la intrebarile tale.
1. sunt ele conditionate genetic? - Toate organismele de pe planeta asta sunt conditionate generic deoarece celulele lor functioneaza pe baza ADN/ARNului care este un fel de schita care le zice ce si cum sa faca.

2. oamenii sunt conditionati genetic pentru a fi homo? - ADN-ul poate avea variatiuni si in unele cazuri variatiunea implica preferinta sexuala pentru parteneri de acelasi sex.

3. este homosexualitatea o optiune, sau se dobandeste prin constrangere, ori datorita unei curiozitati transformata in placere. - Ai reusit sa nu nimeresti nici un raspuns. Poti defini homosexualitatea la fel cum te definesti pe tine heterosexual, pur si simplu esti.

4. Daca meduzele se inmultesc datorita conditionarii genetice: oamenii pentru ce mai au nevoie de creier? - Din nou, stii la fel de multe despre reproducere ca si meduza la care te referi. In primul rand, la meduze reproducerea se intampla atunci cand masculul pompeaza licid seminal in apa iar femela il papa. In al doilea rand creierul, mai exact partea din fata, e locul unde se regaseste inteligenta noastra superioara, sentimentele etc. (cam tot ce ne deosebeste de maimute.)

In principiu ai nevoie de creier ca sa nu stai dezbracat intr-un copac si sa nu mori inainte de 20 de ani din cauza unei raceli dar hey, decat sa fii gay cred ca asta e mai bine happy

| Freya1 a răspuns (pentru RoCkKiD):

Ce este gresit in raspunsul meu?

| Mihailescu_Valeriu_1953 explică (pentru RoCkKiD):

Inteligent raspuns; dar nu ai sesizat sarcasmul intrebarilor.winking tongue

"... in unele cazuri variatiunea implica preferinta sexuala pentru parteneri de acelasi sex... " Iti dai seama de aberatia ta? ESTE PREFERINTA, SAU OMITI CONDITIONAREA, SAU DEXUL!? laughing laughing laughing tongue

| Mihailescu_Valeriu_1953 explică (pentru Freya1):

"In general iti dai seama de orientarea ta sexuala inca de mic." Optezi, prin explorare si identificarea placerii; dar nu identifici ceva ce nu genomul ti-ar fi programat. tongue

| RoCkKiD a răspuns (pentru Freya1):

Raspunsul simplu ar fi tot.

Raspunsul complex e ca, desi exista niste studii in care s-au gasi corelatii intre anumite aspecte ale copilariei si orientarea sexuala, nu se poate spune ca abuzurile/edicatia/atitudinile parintilor sau orice alt aspect care tine de "mediu" influenteaza orientarea sexuala a copiilor.

Motiv pentru care copii crescuti in familiile cu parinti de acelasi sex nu devin homosexuali si nici mare parte din copii din Romania (tara unde ingrijorator de multi parinti cred ca disciplinarea copiilor din cand in cand e rupta din rai si tara din Europa cu un nivel peste media europeana la capitolul abuzuri asupra copiilor). O sa vezi ca incidenta homosexualitatii e cam aceiasi raportat la populatia generala in tari cu tehnici de crestere si disciplinare a copiilor destuld e diferite. Practic orice ai face tot cam pe la 5% sunt exclusiv gay.

Asadar putem sta linistiti, copii batut si abuzati in Romania azi nu vor deveni gay maine.

Concluzia ta finala care ramane: 1. o optiune ( PERSONALA, SAU IN URMA UNEI CONSTRANGERI), 2. o deprindere, sau conditionare genetica?winking tongue

| RoCkKiD a răspuns (pentru Mihailescu_Valeriu_1953):

Nu as merge asa departe incat sa zic ca e aberatie, dar no, dexul tau regulile tale. Mie doar mi s-a parut mai draguta exprimarea happy

Raspunsul meu e punctul 1 de la intrebarea ta. Nu am citit toata literatura de specialitate dar din cate am avut ocazia sa citesc mediul nu poate decat activa o gena deja existenta (sau o conditionare ca iti place cuvantul).

PREFERINTA=conditionare!?winking laughing laughing laughing da-l in Pana mea de DEX. tongue laughing Regulile tale in privinta gramaticii sunt optionale!? Cu ani in urma: unul spunea ca LUTIERUL este acela care preucreaza LUTUL. laughing laughing laughing

ACEA GENA activeaza si amplifica dorinta senzatiei orgasmului; nu determina homosexualitatea. tongue

E o chestiune de nunta, dar nu te pot contrazice ca nu am investigat. happy

Nu; NU este nuanta. Genetic suntem conditionati sa identificam diferentele de amplitudine a trairilor/senzatiilor. Doar Constient putem opta cum optinem placerea. tongue

| Freya1 a răspuns:

Poti deveni homosexual si in urma unui abuz sau din cauza educatiei de acasa.In general iti dai seama de orientarea ta sexuala inca de mic.

| Mihailescu_Valeriu_1953 explică:

Cea mai amuzanta argumentatie; cu un rationament "logic" beton:
"2. Oamenii nu sunt conditionati genetic sa fie homosexuali. Faci confuzie intre informatiile genetice cuprinse in ADN si procesele chimice care au loc. Este o deviatie chimica a genei prin intermediul epi-marks, care activează sau dezactivează temporar genele. Epigenetica nu implică schimbări ale secvenţei de ADN (adică mutaţii propriu-zise) ci doar mici modificări ale compoziţiei unor molecule din structura genei."
laughing laughing laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru ca noi suntem mai complecsi decat o meduza, nu crezi? :/

| Mihailescu_Valeriu_1953 explică (pentru anonim_4396):

Si care-i relatia dintre creier si homosexualitate?

| Arthiom a răspuns:

1. Meduzele sunt organisme simple care nu au nevoie de creier. Teoretic au creier dar sub alta forma. Nici euglenele nu au creier dar tot stiu sa isi faca treaba.
2. Oamenii NU sunt conditionati genetic pentru a fi homo.
3. Homosexualitatea poate fi considerata o optiune dupa o anumita varsta, poate aparea in urma unei constrangeri (in cazu asta persoana care constrange trebuie data pe foc, parerea mea) sau poate aparea pur si simplu in mintea individului ideea asta inca de mic.
4. Nu compara meduzele cu oamenii, e ca si cum ai zice ca daca o dacie urca un deal si un tir urca acelasi deal, atunci ce rost are sa pui motor de tir in tir si nu motor de dacie in tir ca tot aia e. Oamenii sunt organisme mult mai complexe decat o meduza si de aia au creierul mai dezvoltat, pentru ca controleaza mai multe functii si activitati.

| Mihailescu_Valeriu_1953 explică (pentru Arthiom):

Utilizatorul "corbulalbrosu" invoca cu totul altceva; dar l-am trecut la ignor.

| STSickSide a răspuns:

Am impresia că tu ești meduză, ai o calitate sau 2 a acesteia

| Mihailescu_Valeriu_1953 explică (pentru STSickSide):

10+ cu felicitari si coronita. laughing laughing laughing dar nu-ti bucur nici bucile si nici amigdalele. laughing