Zbenguici
| Zbenguici a întrebat:

Daca nimic nu dureaza pentru "totdeauna", de ce am inventat un asemenea cuvant?

30 răspunsuri:
| elena a răspuns:

Da... pentru tot+de+a+una... *in mod definitiv*, iar totdeauna *de fiecare data, de obicei, de regula, tot timpul, mereu, necontenit*.
Intr-adevar cuvantul apartine exclusiv limbii romane... ce sa-ti raspund, este chiar dificila intrebarea ta...probabil pentru ca atata timp cat va exista viata pe pamant, va fi si dragoste... dar de ce totdeauna si nu "totdeaunul"?

| Flav a răspuns:

Dragostea ce-o port pentru. munte si mare nu mi-o poate fura nimeni. Dragostea ce-o port pentru. parinti la fel. Speranta? Prostia? Astea nu dureaza pentru ''totdeauna''? Pe parcursul vietii ma refer.

| Flav a răspuns:

Zbenguici, tu ai nevoie de raspunsuri utile, variante sau de raspunsuri complementare unde sa vii sa incerci cu orice metoda sa dezaprobi?
Ai spus de ce am inventat, asa te-ai exprimat. Si daca noi l-am inventat, se refera pe tot parcursul vietii. Nu stim ce e dupa moarte, asa ca ne referim la ce e pana la stingerea noastra. Dupa nu stim daca mai sunt sentimente, trairi, iluzii, vise sau inimi. Sau tu stii? Ca ma opresc atunci. Vrei sa vorbim de abstract, concret? Ti-am dat si alte variante ca la alti useri, exemplu speranta, prostie. Poate dupa moarte o sa raman la fel de prost si-o sa am aceeasi speranta nemuritoare.

| Flav a răspuns:

laughing ma amuzi. Observa ca variantele mele ( speranta, prostie ) au fost mai fost spuse si de altii, unde le-ai raspuns c-un singur smiley. Sigur ca e o discutie, dar de acum nu va mai fi fiindca imi voi rezerva dreptul de a nu-ti mai raspunde la intrebari - motivele sunt subiective bineinteles. Multumesc.

| Flav a răspuns:

happy credeam ca nu te pretezi la atacuri de astea penibile, cu neuronii. Ok, poftim, ma abtin ca nu mai am neuroni. Si n-o sa mai am niciodata la intrebarile tale. Vezi, esti o invingatoare. Succes domnisoara.

| Flav a răspuns:

happy ai vrut sa ma atingi, nu? Spunand ceva cu care m-am confruntat cu alt user de pe aici. Mai, mai, mai, ce sireata poti fi. Acum m-ai lamurit ca esti o fata complexata. Nu-ti mai raspund la nimic, ca stiu ca n-are sens, esti prea incapatanata si dornica de ultimul cuvant. Daca doresti lamuriri, ma gasesti pe privat si atat. Iti las incheierea si sunt oarecare dezgustat de atitudinea ta, si de spiritul bisericutelor de pe aici. Bravo, esti si tu din haita. Pacat de anumite calitati ale tale.

Zbenguici
| Zbenguici explică:

@alexdop21 o floare este perfecta dop!
@Flav si sa inteleg ca viata este pentru totdeauna? Pentru ca daca stau bine si ma gandesc, in momentul in care mori, dam cu matura peste sentimentele tale, se duc. Ca si peste ale mele. Daca e sa pui la bataie reincarnarea, iti vei aminti intr-o viata
@ NoGod, Dmonik happy
@Bro sa fie dorinta, imposibilitatea de a o realiza care sa te faca sa iti doresti ca ceva sa dureze?

Zbenguici
| Zbenguici explică:

@Flav sa iti raspuns simplu si clar, pe mine ma intereseaza variante de raspuns ale altora. Raspunsurile pentru mine le am, insa e posibil sa gasesc si alte pareri. E adevarat ca am intrebat DE CE, cum bine ai subliniat, iar tu mi-ar raspuns cu un CE. Exemplul se da pentru a sustine si intari o teorie, si nu prea merge vice-versa. Apoi, eu nu ti-am adresat decat o simpla intrebare: daca imi poti raspunde, ok, daca nu...
E o discutie, nu o disensiune. Intelegi sensul termenului de discutie? Daca vrei sa o transformi in altceva, doar spune. Sunt interesata de cat mai multe puncte de vedere. E o intrebare cu multiple variante, iar eu vreau sa inteleg puncte de vedere cat mai largi.

Iar daca pentru tine totdeauna, inseamna "parcursul vietii ", asta e o intelegere cam saracacioasa a termenului. Punctul meu de vedere.
Speranta tu crezi ca ar exista in lipsa oamenilor? Prostia? Cine mai da dovada de prostie si speranta in afara de noi? Si oamenii nu au existat (in)totdeauna.

Zbenguici
| Zbenguici explică:

@Flav contextul e diferit. Este diferenta intre a spune ca speranta dureaza pentru totdeauna si cuvantul totdeauna exista pentru ca avem speranta.
Nu ai pentru ce imi multumesti, Flav. Inteleg ca unele chestiuni consuma mai multa energie si implica mai multi neuroni si este greu. Sau e mai usor de spus "Ma abtin".
So long.

Zbenguici
| Zbenguici explică:

@Flav stii bine ca nu imi place sa fiu repetitiva. Nu e prima oara cand o spun. Eu am incercat o discutie si am vrut sa imi lamuresti unele chestiuni DIN PUNCTUL TAU DE VEDERE. Tu mi-ai raspuns prin faptul ca eu te-am dezaprobat, o chestiune pe care nu am facut-o. Am ridicat un nou punct de vedere. Supararea ta pleaca din faptul ca eu sunt mai curioasa? Din faptul ca ma intereseaza anumite chestiuni?
Flav, faptul ca imi ocolesti tu intrebarile nu imi va saraci viata. Stai linistit. Daca ai fi incercat macar sa vezi dincolo de orgoliul tau doar o dezbatere, nu s-ar fi ajuns aici. Sau ce, vrei sa ma demasti si pe mine cum faci cu ceilalti? Crezi ca nick-ul asta "Flav" are o relevanta atat de rasunatoare?

Flav, ai devenit comercial.

Zbenguici
| Zbenguici explică:

@Flav, fara cuvinte.

nony
| nony a răspuns:

Uite-te la cer..si o sa-ti dai seama ce este pentru ¨totdeauna¨ (vesnicie)..si aici nu ma refer la Dumnezeu.

| Parintele a răspuns:

Pentru ca exista speranta.

| Parintele a răspuns:

Elena pai cum ramane cu : לעד; forever; ЗАВИНАГИ; toujours; für immer; sempre; vir ewig; للأبد

| alexdop21 a răspuns:

Pentru ca sufletul dupa moarte o sa fie pentru totdeaunua in ograda domnului sau a satanei laughing rolling on the floor ce tare am fost big grin laughing

Pentru ce exista perfect daca nimic nu e perfect? E acelasi lucru

| maryana5 a răspuns:

Cand ii spui cuiva te voi iubi pentru. "totdeauna"...persoana respectiva nu se asteapta ca sa nu moara ci ii da un inteles de iubire puternica.
xoxo, mary peace sign

| Silvia a răspuns:

Dar sunt lucruri care dureaza pentru totdeaunahappy

| Haydee a răspuns:

Pentru ca Dragostea sincera dureaza pentru totdeaunahappy

| monyk a răspuns:

De plictisealawinking

| rox a răspuns:

De iluzie laughing)

| Casiana a răspuns:

Se zice ca dragostea dureaza totdeauna, oare pentru dragoste?

| RappK a răspuns:

Tu eu si toti ceilalti de aici vom fi pentru totdeauna copilashii lu' mami si tatibig grin...mai sunt lucruri pentru totdeauna...totdeauna a existatat apa pe pamant...totdeauna este un dumnezeu deasupra noastrabig grin...deci.multelaughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da asa e, de ce oare?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pustietatea din suflet nu dureaza...totdeauna si nimicul devine TOTUL!
Asta ca sa nu spun ca si "tot" trebuia sa aiba un antonim! tongue

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Se simtea completarea dexului atunci.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fiindca visele se nasc din multimea grijilor. iar noi avem gandul vesniciei inca de cand am fost creati, chiar daca mintea noastra nu poate cuprinde asa ceva.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru motivatia noastra. Daca n-am avea un target inalt, n-am mai catadixi sa coboram din pat. Si, sigur,(ce vis erotic) nu ne-ar placea macar asa in fanteziile noastre sa credem ca vom putea iubi cu aceeasi intensitate vesnic?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Zbenguici,''eternitatea''dureaza pentru totdeuna.glumesc,insa prostia intr-adevar este vesnica, cum este de altfel si iubirea, dragostea, etc.

| Ra a răspuns:

Poate din necesitatea de a spera in ceva etern... avem nevoie sa simtim ca unele lucruri vor fi mereu acolo, chiar daca din cand in cand acest "totdeauna" ce pare sa le defineasca... apune...

| bebe a răspuns:

Sperante falsesad

Întrebări similare