anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Daca nu ai nevoi, ma refer nu la cele fiziologice, nu suferi? Mai precis, daca nu ai nazuinte?

Răspuns Câştigător
Zbenguici
| Zbenguici a răspuns:

Viata fara nevoi ar fi excelenta.

10 răspunsuri:
| karellen a răspuns:

Exista suferinte fizice si suferinte psihice (depresii, tulburari diverse). depinde la ce fel de suferinta de referi.
a nu avea nazuinte, dorinte, aspiratii inseamna a nu fi om.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Salut,
daca te referi la faptul de a nu avea nazuinte "materiale", la fl ca si pustnicii, yoghinii, calugarii, oamenii cumpatati in toate, care "mananca sa traiasca si NU traiesc ca sa manance" - in acest CAZ nu suferi...
tu ce crezi?

| judgement a răspuns:

Daca nu ai nevoi, nu esti uman, si daca nu esti uman ori esti mort ori nu existi...

Nevoile ne diferentiaza ca indivizi in societate, dau nastere diversitatii si nu in ultimul rand aspiratiilorwinking

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Daca nu ai nazuinte, nu ai asteptari, implicit, nu-ti faci iluzii. Nu-ti faci iluzii, nu ai deziluzii. Nu ai deziluzii, nu suferi. Nu suferi, nu esti... ce zic om, ca si un animal sufera. Nu suferi, nu existi!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Poti avea nevoi, dar sa nu te intinzi mai mult decat iti este plapuma si atunci esti fericit;
poti avea nevoi spirituale, cum ar fi gasirea jumatatii;-)

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu am o mare nevoie de cola. Am terminat-o si mi-e lene sa merg sa-mi iau, deci pot spune ca sufar laughing

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Numai daca este vorba de o persoana retardata. In rest, nu cred ca e posibil sa nu ai nazuinte, toata lumea spera/viseaza la ceva.

| Hombre a răspuns:

Fara nevoi ar fi foarte bine dar fara nazuinte este searbada.

ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Toti avem nazuinte, desi e clar ca asta e o forma acuta de masochism.
De ce?
Pentru ca, avand nazuinte, ai si dezamagiri atunci cand nazuintele nu sunt atinse.
Si, desi de cele mai multe ori, nazuintele ni se transforma dur si irevocabil in dezamagiri, continuam sa visam, sa dorim.
Din punctul asta de vedere (si nu numai), ciudate animale mai suntem si noi, oamenii.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu nu am suferit niciodata cand mi-am dorit ceva. Am muncit pentru lucrul ala si gata, daca a depins de mine.
Daca n-a depins de mine n-avea rost sa sufar.
Nu inteleg legatura dintre nazuinta si suferinta! Decat daca iti doresti ceva ce nu esti capabil sub nicio forma sa obtii si atunci inseamna ca esti dobitoc si nu-ti recunosti limitele.

Întrebări similare