Pentru a deveni invatator educator mai nou nu e de ajuns doar liceul pedagogic ci e nevoie si de o facultate, pentru a obtine titularizarea pe post. Exista profil de Pedagogia invatamantului primar si prescolar la forme de curs de zi si ID sau FF si nu se cere absolvirea prealabila a unui liceu pedagogic.
Cred ca... da... Daca urmezi cursurile unei facultati de sociologie/psihologie si optezi si pentru modul psiho-pedagogic. Sau... acel modul poti sa-l faci si separat (dar e contra cost)... dar de regula te ajuta sa fii profesor (cel putin cel pe care l-am facut eu). E posibil sa fie si pentru invatator/educator. Intreaba la DPPD (departamentul pentru pregatirea personalului didactic). Multa bafta!
din cate stiu eu, nu prea ai nicio sansa, decat pentru meditatii acasa. pentru a deveni invatator, practic aceste cursuri reprezinta pregatirea ta si confirmarea ca esti capabil sa faci asa ceva. rar exista domenii in care poti sa patrunzi fara o diploma in mana legata de domeniul respectiv. dar cu siguranta exista cursuri de pedagogie si in afara acelui liceu.
anonim_4396 întreabă:
Ana45699 întreabă:
Secrierulucia întreabă: