| DunkelheitBu a întrebat:

Daca sunt ateu, pot face in asa fel incat sa nu mai particip la orele de religie?

Ma refer la scoala generala

11 răspunsuri:
| Alexandrughita a răspuns:

Da. te adresez conduceri. Nu te pot obliga sa stai la ora, contra religiei tale

| iSaidNo a răspuns:

Poti vorbi cu profesorul/profesoara de religie, ca sa nu mai participi la ora lor.laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da vb cu profesoara sau profesorul de religie

| ASHESofVampire a răspuns:

Ii spui profesoarei de religie si vezi reactia ei. Asa am avut eu un coleg, a vorbit cu profa dar nu il lasa sa plece de la ora straight face Doar ca nu il baga in seama, il lasa sa faca ce vrea. Acum conteaza si caracterul profesoarei. happy

| Northern a răspuns:

Eu știam că din punct de vedere legal, orele de religie nu sunt obligatorii. Școala nu te poate obliga să asiști la orele de religie dacă ești ateu. Însă dacă o face, înseamnă că-ți vor încalcă niște drepturi.Citez ''Libertatea gandirii si a opiniilor, precum si libertatea credintelor religioase nu pot fi ingradite sub nici o forma. Nimeni nu poate fi constrans sa adopte o opinie ori sa adere la o credinta religioasa, contrare convingerilor sale.'' Dacă vrei să nu faci religie, părinții tăi trebuie să se prezinte la director și sa îi comunice faptul ca ești ateu.

| adry2001 a răspuns:

Da vorbeste cu profesorul de religie

| HolyPotato a răspuns:

Dacă vorbești cu părinții să te învoiască. Dar chiar așa rău te mănâncă orgoliul dacă rămâi la oră?

| Dragonfly6 a răspuns:

Trebui sa discute parintii cu directorul.
Singura problema e ca profesorii (celor carora nu le convine) vor incerca sa te penalizeze mereu.

| WhiteLife a răspuns:

Da, cred ca da, cel putin stiu ca se face la elevii de alte religii. Poti incerca sa vorbesti cu profesorul diriginte, sau la directoriat.

| zurick a răspuns:

Vorbesti cu profesorul(a)de religie.Un coleg de al meu este de alta religie si in clasa 5 a facut o alta ora sau ceva de genu un optional, iar acum aduce niste foi de la religia sa sau ceva de genu.

| Musique a răspuns:

"citită cum trebuie, biblia poate fi cea mai puternică armă a ateilor"
Eu zic să rămâi, dar dacă nu vrei să faci asta, te poți adresa frumos profesorului care-ți predă religie.
Baftă!