| Quing a întrebat:

Daca sunt la facultate la buget si nu-mi place ce fac, daca-mi platesc anul aici pot da la alta facultate tot la buget?

Răspuns Câştigător
| mOBSCENE a răspuns:

Din cate stiu eu, da, poti. Statul iti finanteaza studiile la o singura facultate, deci, daca platesti anul facut la facultatea actuala, poti da la alta facultate si sa studiezi tot la buget.

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, se poate, conform art.142 din L.1/2011, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"(6) O persoană poate beneficia de finanţare de la buget pentru un singur program de licenţă, pentru un singur program de master şi pentru un singur program de doctorat.
  (6^1) Persoana care a beneficiat gratuit de şcolarizare în cadrul unui program de studii universitare finanţate de la bugetul de stat are, în condiţiile legii, dreptul de a urma un alt program de studii universitare în cadrul aceluiaşi ciclu de studii universitare:
a) în regim cu taxă, dacă instituţia de învăţământ superior de stat organizează programul şi în acest mod;  
  b) în regim gratuit, cu finanţare de la bugetul de stat, în condiţiile în care persoana achită contravaloarea serviciilor de şcolarizare de care a beneficiat anterior cu finanţare de la bugetul de stat, integral sau parţial, în cazurile în care programul de studii la care a fost admis este organizat doar cu finanţare integrală de la buget.
  (6^2) Încasarea sumei reprezentând contravaloarea serviciilor de şcolarizare se realizează de către instituţia de învăţământ superior de stat care a asigurat şcolarizarea, aceasta având totodată dreptul de a stabili ca plata efectivă a sumei să se realizeze şi în tranşe/rate. Sumele încasate se fac venit la bugetul de stat.
  (6^3) Cu ocazia înmatriculării persoana prevăzută la alin. (6^1) prezintă dovada că a efectuat/efectuează plata prevăzută la alin. (6^2)."

| Anonimuserr a răspuns:

Te poți transfera pe baza creditelor dar pe aceiași profil.

| Quing explică (pentru Anonimuserr):

Nu e vorba de transfer. De exemplul anul asta sa fac CTI la Poli si la anul, pentru ca m-am razgandit, sa fac Marketing la ASE. Adica treaba cu Poli sa fie efectiv incheiata. Nu pot sa fac lucru asta?

| Anonimuserr a răspuns (pentru Quing):

Păi întreabă la secretariat. Nu se va supăra pe tine. Sigur îți va răspunde frumos.

| Quing explică (pentru Anonimuserr):

Mhm. sigur laughing

| CristinaPopescu a răspuns:

Statul iti asigura 3 ani licenta la buget, indiferent daca nu ii faci la aceeasi facultate. Asta se aplica pentru Universitatea din Bucuresti. Intreaba la secretariatul facultatii daca poti sa treci la taxa desi anul universitar este in curs.