| valeeExpress a întrebat:

Daca termin liceu de Filologie, pot sa mai ies medic? Daca fac Stiinte ale naturii ma ajuta cu mult mai mult decat Filo?

28 răspunsuri:
| BiuL a răspuns:

Te ajuta mai mult un profil bio - chimie, dar in final tot aia e, tu poti da admitere la facultatea de medicina indiferent de ce profil ai absolvit.

| valeeExpress explică (pentru BiuL):

Deci e mai bine la filo? In liceu se face anatomia? Daca da, ma ajuta mult la examenul de la medicina? Daca mi-as pune meditatii la biologie inainte de examen ar fi bine? Eu nu stiu unde sa merg la liceu : Iulia Hasdeu (filo-bilingv spaniol) sau Iorga/Spiru (Stiinte ale naturii).

| BiuL a răspuns (pentru valeeExpress):

E mai bine la bio chimie pentru ca la filologie nu faci chimie si biologie decat in clasele 9-10, insa daca tu esti capabil sa inveti in 12-a de unul singur/cu profesor in particular ce iti trebuie pentru admitere si ce nu s-a predat la scoala atunci du-te la filo ca iti va mai usor 4 ani de zile, e profil mai lejer.

| wqreqwfsaddwqa a răspuns:

Nu conteaza liceul pe care il faci, ci conteaza facultatea

| valeeExpress explică (pentru wqreqwfsaddwqa):

Deci e mai bine la filo? In liceu se face anatomia? Daca da, ma ajuta mult la examenul de la medicina? Daca mi-as pune meditatii la biologie inainte de examen ar fi bine? Eu nu stiu unde sa merg : Iulia Hasdeu (filo-bilingv spaniol) sau Iorga/Spiru (Stiinte ale naturii)

| Latinmoon a răspuns:

Buna!
Daca poti lua examenul de intrare de la facultatea de medicina, cu siguranta vei putea!winking
Daca ai face stiinte ale naturii ai fi in ramura cum s-ar spune ai avea mai multe ore de chimie, bio, fizica si mate asa la filo faci mai multe limbi staine, latina si romana.
Te pup, pa pa! :*

| Captoresque a răspuns:

Da, poți. Nu contează ce liceu faci și la ce profil, dar pentru admitere din nefericire pentru tine trebuie să înveți o grămadă, practic să recuperezi tot ce nu ai făcut în liceu, însemnând chimie, fizică și biologie.

Eu sunt la Medicină în anul 4, și am foarte mulți colegi cu mine în an care au făcut liceul la profil uman și s-au descurcat chiar bine până acum în facultate.

| d3men7zel a răspuns:

Ca sa ajungi medic, dupa terminarea liceului cu profil uman, mergi mai departe, si urmezi sa faci facultatea de medicina sau ma rog universitatea de medicina si farmacie tongue Daca vei face filologie nu prea ai avea sanse la medicina pentru ca in ultimii ani de liceu nu mai faci biologie si chimie happy iar la examenul cind intri la facultate se da chimie si biologie big grin aSA Ca: gandeste-te bine daca vrei sa devii medicwinking Mult succes in cariera de viitor si funda happy

| valeeExpress explică (pentru d3men7zel):

In liceu se face anatomia? Daca da, ma ajuta mult la examenul de la medicina? Daca mi-as pune meditatii la biologie inainte de examen ar fi bine? Eu nu stiu unde sa merg : Iulia Hasdeu (filo-bilingv spaniol) sau Iorga/Spiru (Stiinte ale naturii).

| ade291 a răspuns:

Daca termini cu filologia, ai sanse foarte mici sa ajungi medic. Bineinteles ca stiintele naturii (sau mate-info) te ajuta mult mai mult, deoarece acestea se bazeaza pe biologie/chimie/fizica, adica materiile de care ai nevoie la medicina.

| wqreqwfsaddwqa a răspuns (pentru ade291):

Conteaza mai mult facultatea happy

| ade291 a răspuns (pentru wqreqwfsaddwqa):

Ca sa intrii la facultatea de medicina dai examen din materiile de real. Cum poate cineva care a terminat filologia sa intre cand are mai putine informatii la chimie/biologie/fizica decat cineva care a terminat stiintele naturii?

| Captoresque a răspuns (pentru ade291):

Fals. Am terminat liceul la profil de Mate-Info, sunt la Medicină în anul 4 și am colegi cu mine în an care au terminat la profile de Uman și se descurcă foarte bine.

Dacă omul și-a învățat în timpul anului pentru admitere, poate ăla să fi terminat și liceul de prostologie. Da, e mult mai complicat pentru cineva de la Uman să intre la Medicină, dar nu e imposibil.

| ade291 a răspuns (pentru Captoresque):

Nu am zis ca este imposibil, am zis ca are sanse mai mici. Ce vreau sa mai adaug este faptul ca daca invata suplimentar are sanse la fel ca cei care au terminat realul. Nu este de ajuns doar ce a invatat in timpul liceului la filologie.

| Captoresque a răspuns (pentru ade291):

Da, corect asta, are un handicap dacă face filologia, dar poate să facă altă figură, pe care dacă mi-ar fi venit mie în cap, aș fi făcut-o mai devreme, că m-a coborât media de la BAC și am intrat la taxă: poate să se ducă întâi la real pentru primii trei ani, în clasa a 11a să își pună meditații la latină ca să-și dea diferența și să se transfere la filologie în clasa a 12a, ca să-i crească media de la BAC pentru că din nefericire BAC-ul la noi în țară este foarte neechilibrat, adică realul susține idem și aceeași probă de română cu aceleași subiecte la fel ca cei de la uman, plus că dă și matematică și alte minuni, iar cel de la uman e mai privilegiat, pentru că istoria nu va fi niciodată la fel de grea ca matematica.

| ade291 a răspuns (pentru Captoresque):

Ai dreptate, asta este adevarat.

| valeeExpress explică (pentru Captoresque):

Deci e mai bine la filo? In liceu se face anatomia? Daca da, ma ajuta mult la examenul de la medicina? Daca mi-as pune meditatii la biologie inainte de examen ar fi bine? Eu nu stiu unde sa merg : Iulia Hasdeu (filo-bilingv spaniol) sau Iorga/Spiru (Stiinte ale naturii).

| valeeExpress explică (pentru ade291):

In liceu se face anatomia? Daca da, ma ajuta mult la examenul de la medicina? Daca mi-as pune meditatii la biologie inainte de examen ar fi bine? Eu nu stiu unde sa merg : Iulia Hasdeu (filo-bilingv spaniol) sau Iorga/Spiru (Stiinte ale naturii)

| Captoresque a răspuns (pentru valeeExpress):

Da, în liceu se face, dar eu de exemplu am făcut anatomia omului abia prin clasele 11-12. Este perfect să-ți pui meditații la biologie, te ajută, dar mai mult te-ar ajuta studiul individual.

Eu zic așa, și așa aș fi făcut eu dacă eram mai inteligentă: Du-te la Științele Naturii (Eu m-aș orienta spre Spiru, acolo am vrut eu să intru dar am pierdut locul la fix 2 zecimi și am intrat în altă parte), iar prin clasa a 12a să te transferi la filologie, ca să dai BAC-ul la filologie că e mai simplu decât la științele naturii și îți crește media per total la final. Așa, îți cresc șansele de a intra la Medicină la fără taxă, că eu am intrat la taxă din cauza mediei slabe pe care am avut-o la BAC și acum mă mușc de mâini că dau o grămadă de bani.

Dar eu as fii vrut si cu spaniola, la Hasdeu. Eu stau in sectorul 6, e cam departe dar merge. Crezi ca as avea sanse sa ma fac medic de la filo? Problema e si unde intru ca au crescut mult mediile si media 5-87 o am 9, 86.

| Captoresque a răspuns (pentru valeeExpress):

Ai toate șansele din lume, nu este imposibil.
Dar o să-ți fie greu, pentru că nu înveți mare lucru legat de medicină la filologie.

Dacă totuși vrei și filo și medicină, va trebui să înveți extracurricular, că altfel n-ai cum. Nu ai de unde să înveți noțiunile pe care trebuie să le știi pentru admitere, decât ori din liceu, ori să le iei tu din altă parte.

Daca era un liceu cu bilingv spaniola la stiinte ale naturii era perfect.

| Adda097 a răspuns:

Daca termini pe Filologie trebuie sa mananci chimia in a 12-a dar daca faci pe chimie-bio iti va fi mult mai usor la facultate!happy

| valeeExpress explică (pentru Adda097):

In liceu se face anatomia? Daca da, ma ajuta mult la examenul de la medicina? Daca mi-as pune meditatii la biologie inainte de examen ar fi bine? Eu nu stiu unde sa merg : Iulia Hasdeu (filo-bilingv spaniol) sau Iorga/Spiru (Stiinte ale naturii)

| valeeExpress explică (pentru Adda097):

In liceu se face anatomia? Daca da, ma ajuta mult la examenul de la medicina? Daca mi-as pune meditatii la biologie inainte de examen ar fi bine? Eu nu stiu unde sa merg la liceu : Iulia Hasdeu (filo-bilingv spaniol) sau Iorga/Spiru (Stiinte ale naturii)

| Viorel1995 a răspuns:

Tin sa ii contrazi pe cei ce spun ca nu conteaza profilul din clasele 9-12. Daca intri la filologie nu vei avea cunostintele necesare (nici macar 40 %) din ce se cere la examenul de intrare la facultatea de medicina...mai ales daca te duci la cea de stat n-ai nici o sansa iti garantez asta...un mate-info sau un chimie-biologie ar fi mult mai potrivit big grin

| valeeExpress explică (pentru Viorel1995):

In liceu se face anatomia? Daca da, ma ajuta mult la examenul de la medicina? Daca mi-as pune meditatii la biologie inainte de examen ar fi bine? Eu nu stiu unde sa merg in liceu : Iulia Hasdeu (filo-bilingv spaniol) sau Iorga/Spiru (Stiinte ale naturii).

| amnalis1 a răspuns:

A trecut ceva vreme de cand ai pus intrebarea. am vrut sa te intreb daca ai intrat