Evident... mai grav este ca poate va avea o familie si o sa duca traditia mai departe. Mai rar un copil care trece peste aceste momente si se maturizeaza cand e momentul.
Depinde de mentalitatea fiecarui copil. Poate ca la unii se vo vedea, poate ca la altii nu. Nu trebuie sa traiesti neaparat intr-o familie din aceasta ca sa fi un bataus sau chiar un criminal pentru ca sunt foarte multi care ies criminali din familii instarite si relatia copil-parinte este una foarte buna. Asa cum am mai spus, depinde cum vede fiecare copil aceste lucruri.
Bineînţeles că rămâne traumatizat. Când va deveni adult va avea temeri, poate chiar sechele şi vor rămâne mereu în mintea lui. De ce crezi că există protecţia copilului?
Din păcate DA! Un copil care trăieşte într-un mediu familial agresiv, lipsit de căldură sufletească din partea membrilor familiei sale (tată; mamă, fiind speriat, terorizat mai tot timpul de scandalurile din casă, poate dobândi un caracter închis în sine, lipsă de încredere în oameni, o duşmănie înăbuşită, care va răbufni la adolescenţă sau maturitate, va dori să facă rău celor din jur, să se poarte într-un mod lipsit de înţelegere cu alţii, aşa precum s-au purtat alţii cu el în copilăria sa necăjită, lipsită de dragoste şi înţelegere familială.
El poate rămâne pe viaţă cu astfel de sechele, iar când îşi va forma propria sa familie, există un mare risc de a-şi transfera aceste stări comportamentale, asupra membrilor tinerei sale familii recent creiate, ca o răzbunare pentru ce i s-a întâmplat lui atunci când era copil!(el nu cunoaşte un alt comportament, decât acela care i s-a servit şi lui)
Dacă te găseşti într-o astfel de situaţie, îţi recomand să te adresezi unei rude apropiate, cu care poţi discuta în mod sincer asupra acestei stări de fapt, pentru a lua o poziţie fermă în faţa părintilor, şi a încerca să te protejeze faţă de abuzurile la care eşti supus (chiar dacă nu eşti tu cel bătut, poate fi agresată mama, de un tată brutal alcoolic sau permanent nervos şi lipsit de comunicare sau căldură sufletească).
În cazul extrem te poţi adresa unui asistent social al "Autorităţii Tutelare" (din cadrul Primăriei oraşului tău) pentru a solicita sprijin şi ajutor în rezolvarea acestei probleme.
Ei pot hotărâ, cu accepţiunea ta scoaterea din cadrul familial şi creşterea ta în Centre specializate, care suplinesc într-o oarecare măsură deficienţelele afective de care eşti privat. Cel puţin însă, te vei bucura de înţelegerea societăţii în a te ajuta să depăşeşti aceasta stare de fapt, pentru a putea deveni în timp un membru normal şi onorabil al acestei societăţi!
Îţi doresc numai bine şi noroc în demersurile tale (Dumnezeu să te ajute şi să te îndrume, în a lua cea mai bună decizie)
anonim_4396 întreabă:
alexcatalin13 întreabă: