Trebuie de pus de la inceput, deoarece daca le pui cand apa fierbe ele se crapa))
Oul nu se sparge daca-l pui pe o lingura pre-incalzita in apa fierbinte putin sarata si-l tii intai deasupra apei, in abur, sa se pre-incalzeasca.
Oul se lasa incet din lingura la fundul apei din oala plata de 1-2 litrii.
Dupa 3 minute de fierbere, oul va fi moale-semicrud.
Dupa 4 minute de fierbere, oul va fi moale.
Dupa 5 minute, oul va fi moale spre tare, iar dupa 8-10 minute oul este fiert tare.
Cu un pic de exersare va merge fara probleme.
De la îmceput. După ce apa încrpe să clocotească îl mai laşi între 3 şi 5 minute. Preferabil 5 minute.
Părerea mea e că e o întrebare irelevantă, dar se zice că oul trebuie să fiarbă 5 min pentru a se întări se sub înțelege că din momentul fierberii trebuie pus!
Ele crapa daca le pui cand apa fierbe, timpul de 5 min se socoate de cand apa a inceput sa se fiarba impreuna cu oul
Iuhas_Octavian_1977 întreabă: