anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Daca vreau sa fieb un ou, trebuie sa il pun in apa inca de la inceput sau abia dupa un timp cand incepe sa se incalzeasca si se aproprie de punctul de fierbere?

Răspuns Câştigător
| Victor453 a răspuns:

Trebuie de pus de la inceput, deoarece daca le pui cand apa fierbe ele se crapa))

| Bula a răspuns (pentru Victor453):

Oul nu se sparge daca-l pui pe o lingura pre-incalzita in apa fierbinte putin sarata si-l tii intai deasupra apei, in abur, sa se pre-incalzeasca.
Oul se lasa incet din lingura la fundul apei din oala plata de 1-2 litrii.

Dupa 3 minute de fierbere, oul va fi moale-semicrud.
Dupa 4 minute de fierbere, oul va fi moale.
Dupa 5 minute, oul va fi moale spre tare, iar dupa 8-10 minute oul este fiert tare.

Cu un pic de exersare va merge fara probleme.

| Victor453 a răspuns (pentru Bula):

Da este si varianta ta una buna, sunt mai multe)

7 răspunsuri:
| AFR81 a răspuns:

De fapt, e o intrebare buna laughing Baga-le de la inceput.

| Iunix a răspuns:

De la îmceput. După ce apa încrpe să clocotească îl mai laşi între 3 şi 5 minute. Preferabil 5 minute.

| PaulSergiu a răspuns:

Părerea mea e că e o întrebare irelevantă, dar se zice că oul trebuie să fiarbă 5 min pentru a se întări se sub înțelege că din momentul fierberii trebuie pus!

| Victor453 a răspuns (pentru PaulSergiu):

Ele crapa daca le pui cand apa fierbe, timpul de 5 min se socoate de cand apa a inceput sa se fiarba impreuna cu oul

| McLISTO a răspuns:

De la început