| denisFlafi a întrebat:

Daca vreau sa ma duc la facultatea de arhitectura. Unde ar fi mai bine sa ma duc in cl 9-12, la o clasa de arhitectura la liceul de arte sau la profil mate info intr-un liceu bun? astept sfaturi!:*
multumesc! dau funda!

Răspuns Câştigător
| Crisis a răspuns:

Eu sunt in clasa a 9a la liceu de arta pe sectia arhitectura. Asta depinde de tine, cum vrei sa-ti petreci cei 4 ani de liceu. La liceul de arte e viata mai usoara, nu te streseaza profesorii. La mate info [dupa cum am auzit de la niste prietene care au mers pe profilul asta] e mult mai greu, insa daca te hotarasti pe parcursul anilor de liceu ca nu mai vrei la arhitectura poti sa te reprofilezi usor. Daca esti la liceul de arte si te hotarasti sa nu mai dai la arhitectura si te muti la un liceu cu profil de mate info o sa-ti fie foarte greu sa te acomodezi. La sfarsitul clasei a 12a, chiar daca urmezi arhitectura sau mate info in liceu si vrei sa dai la facultatea de arhitectura o sa fie acelasi lucru. Oricum, din clasa a 11a trebuie sa faci meditatie cu un arhitect, altfel nu ai sanse prea mari sa intri. Sper ca ti-am fost de ajutor, recomandarea mea e sa te duci la liceul de arte.

5 răspunsuri:
| DarQueen a răspuns:

Mate-Info?
Nu văd rostul, am terminat și eu mate-info și nu știu nimic despre arhitectură... Părerea mea e să dai la arte.

| Hydrangeaceae a răspuns:

Bună.
Părerea mea este că trebuie să dai la un liceu cu profil Mate-Info pentru că la facultatea de Arhitectură trebuie să ştii matematică.

| taviyamato a răspuns:

Eu iti recomand la liceu de arta pe arhitectura doar cu conditia ca dupa ce termini sa urmezi facultatea de arhitectura, din cate vad se gaseste de lucru si e o meserie mult mai frumoasa, utila si necesara pentru societate decat meseria de programator, mai nou sunt programatori din INDIA care fac outsourcing, adica vei munci ca sclavu intr-un domeniu plin de o concurenta teribila... iti recomand arhitectura, plus de asta am colegi care au terminat liceul pe mate si nu au facut nimic, pentru ca in Romania la orice facultate ai merge nu se pune accentu pe informatica, eu sunt la facultatea de Geografie si nu facem deloc geoinformatica, in Romania avem doar 3 mastere pe asa ceva, in timp ce in SUA e plin de astfel de mastere. Vreau sa spun ca nu ai mari sanse cu informatica in Romania pentru ca e plin de programatori si e un domeniu unde nu iti trebuie prea multa imaginatie in schimb iti trebuie cunostinte. Einstein spunea ca : Imagination is more important then knowledge, in arhitectura iti vei folosi imaginatia mai mult big grin

Raul9004
| Raul9004 a răspuns:

Eu am un prieten care a terminat liceul de arte (adevărat, nu la secția de arhitectură) și anul acesta a intrat la arhitectură. Îi este foarte greu cu matematica (și asta se face din plin, nu există profil la politehnică fără o grămadă de matematici) căci din liceu nu a învățat mai nimic. Nu știu ce se face la profilul acela la liceul de arte, dar e adevărat, ca să treci de examenul de admitere la arhitectură trebuie să ai niște cunoștințe serioase de Desen tehnic (prietenul meu a luat meditații de la un student de anul trei). Am terminat profilul de mate-info și nu mi s-a părut excesiv de greu, mai ales că în majoritatea domeniilor vei avea nevoie de astfel de cunoștințe.
@taviyamato
Îmi pare rău să te dezamăgesc, în programare e nevoie de imaginație, și încă foarte multă. Acele cunoștințe de care spui tu sunt ca niște piese de lego. Fiecare instrucțiune într-un anumit limbaj de programare e o astfel de piesă. Ceea ce poți face cu ele depinde doar de imaginația și de capacitățile tale. Și nu ar trebui să iei în calcul doar varianta cu informatica: Multe dintre facultățile în care nu ai doar „de tocit" cer (sau cel puțin recomandă) 4 ani de matematică făcuți în liceu (dar nu sunt chiar deloc informat dacă la un profil de arhitectură se fac).

| taviyamato a răspuns:

E adevarat ca e nevoie de imaginatie si in informatica si programari, problema e si cu locurile de munca, ca arhitect e mult mai frumos si lejer la lucru decat ca programator, multi programatori pleaca din Romania peste mari si tari unde castiga sume fabuloase, problema e ca este un job stresant unde trebuie sa inveti foarte mult, in general nu toti reusesc sa ajunga asa departe, plus de asta programarile oricum suck in Romania pentru ca e plin de astfel de oameni, Romania in general sucks cu locurile de munca astea creative.