Rădăcini pivotante - sunt cele la care axa principală se dezvoltă foarte mult în raport cu gradul de dezvoltare al radicelelor, și au forma unui țăruș (la morcov, lucernă, sfeclă de zahăr, bumbac, păpădie);
Rădăcini rămuroase - sunt cele la care radicelele au o dezvoltare egală cu cea a rădăcinii principale (la molid și la majoritatea arborilor din pădurile de foioase);
Rădăcini firoase - sunt cele la care locul rădăcinii principale este luat de radicele sau de alte rădăcini care se formează la baza tulpinii, constituind mănunchiuri de rădăcini. Sunt caracteristice pentru gramineele cultivate, (grâu, porumb, orz, etc) dar și pentru plantele cu bulbi, (ceapă, crin, lalea, zambilă, etc).
Numai bine!
Radacini pivotante
1 morcov
2 bumbac
3 sfecla de zahar
4 papadie
firoase:
1 lalea
2 zambila
3 grau
4 ceapa
ramuroase:
arbori din padurile de foioase
si pomi fructiferi
amalia1234 întreabă:
alexandrahvf întreabă: