| IngerAlb a întrebat:

Dau bacul la anul. Imi puteti da niste sfaturi, cei ce ati dat bacul la romana. Cum ati invatat atata materie pentru bac? Totusi e super multa. Ce sfaturi puteti sa imi dati? Ce ati facut pentru o invatare mai eficienta?

3 răspunsuri:
| MindBlowing a răspuns:

Daca ai citit toate operele * sincer, chiar si daca te-ai uitat la ecranizarile lor *, ai rasfoit rezumate/comentarii pentru 1-2 saptamani, iti garantez ca e imposibil sa iei nota mica la BAC.

Bineinteles, asta daca stii sa iti formulezi ideile in scris si daca nu te panichezi imediat ce vezi subiectele.

Incearca sa-ti faci un plan, o schema generica de comentariu pe care sa o aplici pentru fiecare opera si n-ai probleme.

Eu nu m-am pregatit la romana decat cu 2-3 sapt inainte de BAC (m-am axat mai mult pe celelalte materii) si am luat 9, lejer.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Inveti doar caracteristicile fiecarui tip de eseu si apoi le dezvolti pe baza operelor citite. Nu e nevoie sa inveti ca pe o poezi zeci de comentarii

| ryveenqq a răspuns:

Hey buna. Eu tocmai ce am dat anul acesta bacul si l-am luat cu briosi cu nota mare. Iti pot sune cum am invatat eu,fara meditatii: In primul rand am luat lecitina, foarte eficienta, ajuta la memorare rapida si o gandire "proaspata" sa spun asa. Un alt pas important a fost acela de a cauta structura fiecarui subiect si de a o intelege, daca intelegi DOAR structura, 5-ul este asigurat. Verifica si fa Subiectele si modelele din anii precedenti, "fale" adica sa le faci in minte, nu neaparat pe foaie. Ei bine, sub 1 si 2, personal doar am citit modul de rezolvare din diverse carti de pregatire, in niciun caz nu am stat sa scriu de sa imi iasa pe nas...asta se face la MATE, ce ai de invatat cu adevarat este sub 3, eu am facut structura si pe scurt la fiecare opera propriul eseu, desigur inspiranduma si facandul pe limba mea. De aici in colo, te apuci sa inveti la romana cam in ultimele 3 luni, avand deja structura de la sub 3 facuta, de acum doar sa o citesti zilnic la fiecare opera, cam 19 mai exact(doar tema si viziunea despre lume), de la fiecare scriitor o singura opera, cu exceptia lui Eminescu unde ar trebui 2. Sper ca te am putut ajuta! De doresti mai mult ajutor, give me a funda si un mesaj xd. Numai bine.