| Anonimul151 a întrebat:

De când am început liceul, am fost "jignit" dar în moduri "civilizate", pe "ocolite", umilit de anumiți profesori.

Care au spus că "locul" meu nu e acolo, în clasa aia, că n aș avea ce căuta acolo etc.

La un test, sub o informație mi am scris pentru mine mic de tot, ceva ( ceva ce avea legătură cu cuvântul scris ), iar profesoara mi-a scris "Nu sunt retardată ". Deși repet, nu am scris pentru ea, ci pentru mine ( am scris mic de tot ). Urlă, strigă pe mine și pe ceilalți care am mers în clasa asta.

Am continuat liceul, de aceea ( înainte am făcut învățământul profesional, tot la același liceu ), însă acum profesorii sunt toți noi.

Doar că anumiți profesori s au comportat foarte urat cu noi, ceea ce nu e în regulă.

De când am început, așa cum spuneam n am simțit umilit, jignit de acei profesori. Pentru că au ceva doar cu cei noi veniți. Pe noi urlă, ne jignesc, umilesc fără să le facem nimic.

Eu sunt un elev care își vede de treaba lui, retras și observa asta și acei profesori. Dar degeaba. Tot au ceva și cu mine și cu ceilalți.

Problema e că chestia asta mă descurajează destul de mult, și am avut multe "gânduri" de a nu mai merge la liceu, de a mă lasa etc ( înainte nu am vrut ). Mi am dorit să ajung în clasa asta dar am fost dezamăgit din prima zi de profesori. Care au început cam așa " Voi nu aveți ce căuta aici". "Liceul asta nu e de voi". "Ați cam greșit poarta".

Problema e că din cauza acestor lucruri, de când am început liceul și pana în prezent, au început să apară insomniile ( nu pot dormi ), sunt extrem de stresat, uit extrem de rapid din cauza că ne dă extrem de mult de învățat, și culmea doar pe noi cei noi veniți ne ascultă și ne "obligă" sa învățăm extrem de mult, am stări extrem de nasoale ( anxietate etc). Și de o perioadă au început să apară amorțeli ale membrelor ( mai mână la mână ) și din ce am citit pe net poate fi și din cauza stresului și a emoțiilor. Care sunt extrem de mari. Pe lângă asta, oboseală ( zilnic ), chiar dacă I au vitamine, dureri de cap...

Notele sunt la fel...Pun varianta corecta, sau scriu răspunsul corect, dar profesorii îl "anulează", depunctează dintr o cauză mică, spre exemplu cum am scris acea chestie mică, m-a depunctat. Chiar dacă răspunsul a fost corect.

Nu am lăsat margine, m-a depunctat.

Ce pot face? Mi se pare ca acei profesori fac abuz, sau habar n am. Dar nu mi se pare normal comportamentul lor. Și mai ales ce mi-a scris la test... În condițiile în care răspunsul era corect.

Cu elevii care au fost deja în această clasă, nu prea fac așa. Doar cu noi, cei care am făcut profesionala și care am continuat. Nu toți profesorii, dar majoritatea. Alții ne au încurajat...

Am impresia ca din păcate ar vrea să ne facă să renunțăm...

Eu nu am fost așa înainte... Nu am vrut sa ma las, nu am lipsit nemotivat ( nici acum nu o fac ) dar tot asta gândesc, nu mai am chef de liceu etc...

Și asta din cauza comportamentului unor profesori care fac meseria asta în "scârbă" pentru că din păcate asta e adevărul.

La fel e și cu notele... Parcă doar la noi vor să ne de a doar note mici.

Și nu începând cu 2. Ci cu 1. Chiar dacă n am copiat.

Eu știu că nota 1 se dă doar când copiezi... Sau se dă și în "general"?

4 răspunsuri:
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Sunteti haituiti.
Cuvantul ar fi hartuire, dar din ce ai descris, unii va haituiesc.
Pastreaza testele. Poti cere re-examinarea lor de catre o comisie.

Invata, ca inveti in primul rand pentru tine. Vor renunta cand vor vedea ca te tii de carte.

| Anonimul151 explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

De învățat, știu că învăț pentru mine. Problema e când vor renunța ei? Sunt deja peste 2 luni de când sunt în clasa asta și nu s-a schimbat absolut nimic la comportamentul lor.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru Anonimul151):

Nu poti schimba alti oameni.
Tu invata, invata de 10 pentru orele lor, ridica mana, dovedeste-le ca iti dai silinta.

| Cipi1212 a răspuns:

Nota 1 este pentru copiat.