anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De cate ori pe saptamana se merge la seral? Acolo se merg tot atatea saptamani ca la zi sau mai putine? Cate ore pe zi se fac?

Răspuns Câştigător
| AvalohAlyn a răspuns:

Tot eu sunt(sunt familiarizat cu aceste forme de invatamant). Deci la seral se merge zilnic ca si cei de la zi, insa programul este de la ora 16:00 dupa amiaza pana la 20 :00, 21:00 seara.Studiezi exact cat cei de la zi iar daca esti profil tehnologic si nu teoretic poti face si saptamani de practica in clasele 11, 12, 13 si trebuie sa dai si atestatul in clasa a 13.Repet numai daca e profil tehnologic.La teoretic nu.happy Seralul inseamna scoala seara iar tezele si bacalaureatul le dai exact ca si cei de la zi.happy Se pun absente si din a 11 poti fi exmatriculat daca nu vii la seral..adica daca implinesti 40 de absente esti exmatriculat..La seral, fata de frecventa redusa, se asculta oral si scris nu numai in scris ca la frecventa redusa.Cei de la seral fac lectiile in amanunt, nu doar esentialul ca la frecventa redusa.Insa fiind la seral poti lua mai usor bacalaureatul fiindca sunt ore mai multe si logic vei aprofunda materia mai mult si mai in avantajul tau.Insa parerea mea este ca daca inveti si te tii de treaba de oriunde poti lua bacalaureatul.La frecventa redusa trebuie sa inveti singur acasa dupa suporturile de curs, dupa lectii etc, se bazeaza pe lucrul in individual iar la seral e ca la zi.Seralul si FR-ul fiecare are fiecare avantaje si dezavantaje. Daca ai timp liber du-te la seral, e recomandat, daca mai si muncesti si ai o ocupatie serioasa alege frecventa redusa.Succes

| anonim_4396 explică (pentru AvalohAlyn):

Ma voi duce la frecventa redusa, nu voi munci dar nu prea am asa mult timp liber cat sa am vreme de prea multa scoala. Nu imi trebuie sa invat amanuntit lectiile, vreau sa invat doar esentialul. Sper ca totusi o sa intru la frecventa redusa, in caz contrar poate voi ramane la zi.

| AvalohAlyn a răspuns (pentru anonim_4396):

Ca sa intri la frecventa redusa trebuie sa ai impliniti 18 ani obligatoriu.E o conditie obligatorie.Pentru cei ce nu au implinit 18 ani ori se duc la zi ori asteapta sa faca 18 ani.Stiu ca mai era cineva la FR care impkinea in anul scolar in care se ducea 18 ani, nu-i avea impliniti dar cred ca e o exceptie.In orice caz intrebi la secretariatele liceelor ce au organizate FR sau seral sau un telefon de informare lainspectoratul judetean.Te vor ajuta si indruma daca ii intrebi.Succes.

Am facut 18 ani acum 2 saptamani.

Atunci poti intra sigur la frecventa redusa sau seral.De obicei in clasele de FR si seral sunt multi si sunt locuri multe nu e o problema.Noi suntem 48 inscrisi. Locuri se gasesc vreau sa spun.Succes

La mine in judet e un singur liceu care are clase cu frecventa redusa, am sunat azi la ei si mi-au zis ca nu ma pot primi deoarece intr-o clasa pot fi maxim 35 de elevi, iar amandoua clasele de frecventa redusa de la ei au deja 35 de elevi, dar mi-a zis totusi sa vin sa fac o cerere sa vedem ce poate sa faca cu mine.
De curiozitate voi sunteti 48 intr-o singura clasa sau sunteti 2 clase?

Suntem 48 intr-o singura clasa dar vin la scoala jumatate din ei..suntem 48 inscrisi stiu....am fost uimit si eu

7 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Exista de zi si frecventa redusa, diferenta e ca la fara frecventa mergi doar la examene