Adultii responsabili isi educa odraslele aratandu-le ce e bine si ce e rau. Alegerea va apartine voua! Ca tot vreti sa fiti independenti.
Stii foarte bine ca, daca vi se interzice ceva, din principiu, nu respectati acea interdictie. Deci, adultii v-au educat asa cum trebuie; VOI sunteti cei care alegeti sa va dati cu capul de pragul de sus.
Deci..in primul rand au dreptate.Crede-ma ca stiu cazuri cand copiii s-au apucat de fumat dintr-a 6-a si nu mi se pare ok.Parintii nostri au dreptate pentru ca daca am face tot de capu' nostru s-ar alege prafu si pulberea pentru ca pe noi nu prea ne duce mintea.Pe noi ne incanta orice gen hai la o petrecere si nu poti stii ce se intampla acolo.pe moment te tenteaza acel lucru si dupa ce il faci, il regreti.nici eu nu sunt adepta mersului la biserica pentru ca nu prea merg.dar ganditi-va ca parintii au si ei dreptate in mare parte(sunt unii car echiar exagereaza, dar eu am vorbit in general)
Sa stii ca un e chiar de ras, e trist ceea ce se intampla. Bineinteles ca acum vei zice ca gandesc ca un batran dar dati seama ce haos ar fi ca TOTI adolescentii din ziua de azi sa fie asa.
Asta mai depinde si de zona in care sta adolescentul, si de cercul de prieteni, de relatii familiale si multe altele.
Adultii va vor doar binele, fiti constienti de lucrul acesta.
Sanatate!
Eu nu spun ca adolescentii ar trebui sa faca aceste lucruri, doar ca tot din cauza societatii in care locuim adolescentii au posibilitatea si libertatea de a fuma, bea s.a.m.d.
Pentru ca in ziua de azi o parte a vinei o reprezinta si anturajul si viata sociala.E adevarat ca ei sunt raspunzatori de educatie dar nu pot sa ne tina sub observatie ca sa nu gresesim.Problema e ca unii invata din greseli si altii continua cu ele.
Pentru ca parintii nu se mai ocupa de ei. Am colegi in clasa, care intra cu tigara in scoala si nimeni nu le spune nimic. Cam asa a ajuns societatea noastra!
Buna! Cred ca adultii au uitat ca si ei au facut asta cand aveau varsta adolescentei.
Ma uit la batranii astia care se duc la biserica non-stop....sunt penibili. Cand erau tineri faceau aceleasi lucruri ca si noi, dar acum se pocaiesc... oofffff cand ii vad ma apuca durerea de cap.
Poate la fel vom spune si noi cand vom imbatrani despre adolescenti. Cine stie?!
Numai bine!