Buna! Este mai mult bine decat rau in lume, desi noi nu ne dam seama.In creatiile folclorice/ basme, scriitorul doreste sa evidentieze acest lucru prin faptele unor eroi imaginari, reusind sa zugraveasca binele ca fiind mereu castigator.Desigur, in realitate, binele si raul formeaza un tot unitar, caci unul fara de altul nu pot exista.Noua, ca oameni, ne este teama de rau, si in principal, de necunoscut.Prin basme/ creatii literare, autorul doreste sa ne invete, prin morala, sa nu ne temem decat de frica.
Pentru a arata ca si in viata reala binele este mai puternic si e bine sa fim oameni buni sa nu facem rele. eu asa cred. fundita? te rog. mersi
Daca ai avea 4 ani si ai tai ti-ar povesti cum zmeul l-a taiat in bucati pe Praslea, l-a mancat si acum cauta copii mici ai mai fi putut sa dormi noaptea? ...sau ce impact crezi c-ar fi avut asupra copilariei tale? Basmele sunt pentru copii din pacate, pentru ca le-ar prinde bine si celor mari.
Basmele erau inainte si pentru oamenii maturi, nu doar pentru copii. Au fost create de oamenii simpli, care refuzau sa vada viata exact asa cum e. Din acest ei isi inzestrau eroii cu toate calitatile posibile, acesta reusind mereu sa isi rapuna adversarul. Daca oamenii nu puteau sa traiasca o viata corecta intr-o lume la fel, se izolau, facandu-si o lume a lor, in care totul este perfect.
Pentru ca asta e rolul basmului! scriitorul creeaza personaje bune si rele, din conflictele carora intotdeauna castiga binele!
Pentru ca basmele de obicei se citesc seara copiilor
Si intoteauna ei trebuie fie buni nu rai
Pe bune acum astea sunt povesti pentru copii deci nu poti sa-i zici unui copil sa faca un lucru rau
Pai... binele invinge raul pentru ca asa e in basme si in realitate nu poti fi si bun si rau este doar unu...asa zic eu da ma rog acum cum zici tu
Personajele sint si pozitive si negative.
Regula de baza a basmului e ca binele invinge raul si totusi ce inseamna Aceasta?
Acesta inseamna ca oamenii buni mereu invind raul in orice situatie.
anonim_4396 întreabă:
Opomanapeviatamea întreabă: