Zbenguici
| Zbenguici a întrebat:

De ce considera Dumnezeu ca avem nevoie de mantuire, de iertare? Asta inseamna ca isi califica Creatia de calitate inferioara? Si de ce sa fiu eu judecata, daca El stie oricum ca a facut un lucru prost?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

H zero h zero [ -Ho, ho! ] Frica=Necunoscut; Frica de Dumnezeu = Frica de faptul ca Dumnezeu exista si ne pedepseste; Frica eradicata = Convingerea ca Dumnezeu nu exista! in felul asta elimina toate fricile din viata - prin cunoastere.

12 răspunsuri:
| Parintele a răspuns:

Buna intrebare! E atat de prosteasca si inutila povestea asta cu caderea omului in pacat incat zici ca e un banc sec pentru prosti. D-zeu omniscient nu a stiut din timp ca dracul avea sa ispiteasca pe Eva? el stie tot vede tot este alfa si omega.inceputul si sfarsitul. el stie cum o sa fie lumea peste 1000 de ani... dar nu a putut sa prevada ca o sa cada omu in pacat.ca Lucifer se va razvrati si ca-i va distruge munca cea mai de pret, omul. Si dupa ce ca Eva a pus botu' la vrajeala lu' dracu il mai prosteste si pe Adam.si apoi vine si d-zeu dezamagit ca astia toti l-au tradat...de parca omu avea asa de multa minte incat sa-si asume raspunderea. Ca si cum as da-o eu afara din casa pe fica-mea de 8 luni pentru ca a mancat inghetata pe care i-a dat-o un copil de 5 ani. Mi se pare o stupiditate masiva. Deci de aceea consider ca d-zeu nu exista.

| gabrielutzu a răspuns:

Draga, dar de ce ne intrebi pe noi pacatosii?
De ce nu mergi direct la "sursa"(doamne fereste) si nu il intrebi direct pe Cel in masura de ce stau lucrurile asa si nu altfel...happy

| bunica a răspuns:

Foarte multi inteleg gresit crezand ca soarta ne este pecetluita, D-zeu ne da viata si noi singuri ne-o facem mai buna sau mai rea cu pacate sau mantuiti. D-zeu ne-a lasat liberi sa alegem ce sa facem cu viata noastra. dar noua ne este mai usor sa dam vina pe ori cine cand nu ne ese greu.sa stiti ca, chestia cu pacatele pana la a 7 generatie nu este adevarata, fiecare suflet plateste pentru pacatele pe care le face cat traieste si toate astea le spun cartile sfinte.asa ca atunci cand gresim nu trebuie sa dam vina pe nimeni mai ales pe D-zeu.

| greg a răspuns:

Normal ca e inferioara.Ai vazut tu om perfect? Pt ca noi oamenii avem libertate de a face sau nu pacate.Ne-a facut pe noi ca noi sa alegem.

| ilie a răspuns:

Dumnezeu a creat pe Adam si Eva perfecti avand inainte viata vesnica, insa piezand acest privilegiu si fiind nevoie sa continuie planul singurul lucru care ar compensa pierdera ar fi fost nevoie mevoie ca omenirea ca fie mantuita pentru iertarea greselelor facute de oameni.Iertarea este necesara, te-ai intrebat ce ar fi daca nu ne-am ierta am fi plini de dusmanie am cauta sa ne razbunam unu pe altii. Ce crezi fara judecata ar mai fi ordine nu si-ar face ficare dreptate infelul sau? Nu D-zeu a facut lucru prost ci stii bine ca satan cauta sa faca oamenii sa dea vina pe Dumnezeu decate ori nu iese pe placul lor si nu cum este drept sa fie. Spiritul de dreptate ne arata ca am gresit dar egoismul ne face sa credem ca nu este drep si ca majoritatea este impotriva noastra. Ce crezi este drep sa fim asa sa facem orice fara a fii judecati?

| dispe a răspuns:

E mai usor sa gandesti ca esti o creatie inferioara sau ca Dumnezeu nu exista ca sa traiesti cum ai chef si sa faci tot ce te taie capul fara sa-ti pese de nimic nu? Dar maine daca cineva drag tie ar suferi de o boala incurabila cu o mica sansa de supravietuire ti-ai aminti de Dumnezeu? Daca ar avea o sansa mica te-ai ruga sa supravituiasca? Cui? Fiecare poate sa hotarasca si sa aleaga daca sa creada sau nu in ceva sau cineva! Avem liberul arbitru.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pacatele se platesc pana la al nu stiu catelea neam.de ce sa mananceparintii agurida si copiilorsa li se strepezeasca dintii? pentru ca totul sa fie platit si iertat, spalat albit si intrat curat acolo unde murdaria nu are loc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cei care considera ca sunt creati de el.Eu nu consider ca sunt creat de el, ci de mama si tata.mama si tata au fost creati de mama si tata lor, si etc.Judecata.sa fim seriosi, sunt sigur ca daca ii dai ceva spaga lui dumnezeu scapi de puscarie cu un NUP (neinceperea urmaririi penale) mare cat casa.

| tomthecat a răspuns:

"...oricum [Dumnezeu] a făcut un lucru prost"

Da... am mai auzit teza asta conform căreia Dumnezeu nu a creat numai Binele ci a a creat inclusiv răul. Cu alte cuvinte, "a dat-o în bară" în timpul actului Creaţiei...

Pentru toţi cei care căutaţi definiţia răului (pe mine mă preocupă mai mult definiţia Binelui), click pe acest link :

http://tomisthecat.ro/......-einstein/

Răspuns utilizator avertizat