Se predă aceeaşi limbă, doar că unii dau dovadă de o ignoranţă uriaşă. Lipsa cititului poate fi una dintre cauze, deoarece se observă tot mai multe cuvinte scrise după cum se pronunţă sau vorbesc aşa doar din dorinţa de a fi diferiţi şi pentru că ei consideră că e demodat vorbitul corect...de fapt devin doar inculţi.
Bună. Eu am 13 ani... Concluzie? Sunt şi eu un copil. Ai mai dreptate, să ştii. O colegă de-a mea scrie,, Deia,, în loc de,, De aceea,,. Imaginează-ţi... Copiii din ziua de azi nu mai au chef de învăţat, ei se gândesc deja la primul sărut şi alte chestii din astea. Profesorii fac tot posibilul să ne înveţe, dar cine mai învaţă în ziua de azi? Azi găseşti 3-4 copii care nu ştiu gramatica pe metru pătrat. Bun, nu mă laud, n-am zis,, Ştii, sunt deşteaptă, nu ca alţii,,. Destinul nu îţi dă niciodată, îţi împrumută doar. Unora le-a împrumutat mai puţină cultură, ce să faci?! Sunt şi ei oameni, trebuie acceptaţi.
Raspunsul e simplu : nu mai invata! Sistemul e de vina, si aici ar fi multe de spus dar nu ne permite spatiul. Cred ca asa e "ordinul" de sus; indobitocirea maselor pentru a fi mai usor de manipulat.
Stiu! e in totalitate adevarat. Poate ei considera ca, deoarece sunt pe internet, nu-i cunoaste nimeni de aici au dreptul sa scrie gresit. Cunosc si cazuri de-acestea. Ce putem face noi? absolut nimic din pacate. Asta e viata!
Buna! Sunt si eu tot un copil, dar multumita lui Dumnezeu nu fac romana cu femia de serviciu.Nu stiu sa scrie corect pentru ca pentru ca ei au ocupatii mult mai "importante" decat sa invete pentru scoala. A aparut internet-ul care nu este folosit de ei pentru a invata ceva [recunosc ca nici eu nu-l folosesc njumai pentru a invata, ci mai stau si pe alte site-uri de socializare].
Nu se mai citesc carti, nu se mai fac teme. Internetul cred ca e problema.
Sincer am 17 ani si incerc sa scriu cat de cat corect sa nu fac greseli pentru ca stiu ca pentru altii care nu cunosc acel limbaj de messenger le este greu sa citeasca si nu numai asta dar este limba noastra si ar trebui sa o respectam si sa scriem corect nu sa o pocim.Chiar daca cunosc cat de cat acel limbaj de messenger ma chinui si eu uneori sa descifrez unele raspunsuri/intrebari si in plus arata urat sa scrii cu tot felul de prescurtari "ca" in loc de "ca", "nu stiu" in loc de "nu stiu" si multe altele, iar daca sunt si greseli de ortografie si de exprimare si mai grav. Sfatu meu:puneti mana pe carte.
Se preda la scoala(chiar daca unele carti au mai multe greseli de cat iti poti inchipui)dar cine sa invete? Poate mai gresesc si eu(nu zic nu) dar cum spui si tu foarte multe greseli vedem pe acest site, unele foarte grave.
Acum nu vorbesc personal, considerându-mă perfectă, și eu mai greșesc unele semne, dar doar când mă grăbesc. Totuși încerc să fac în așa fel încât să-mi înțeleagă toți utilizatorii întrebările și răspunsurile.
Să abordăm problema: cred, în primul rând că cei care fac aceste greșeli de ortografie, sunt copii până în 11 ani. Ei, fiind mici, nu cunosc toate regulile de ortografie și punctuație. Așa că pe TPU ar trebui să se înființeze o nouă regulă: conturi pe site de la o anumită vârstă. Cei care nu respectă această regulă și continuie cu greșelile(în ciuda faptului că ei susțin că au 17-18 ani) ar trebui suspendați. Nu am nici eu pretenția să scrie toți cu diacritice, dar totuși răspunsurile lor să fie cât-de-cât înțelegibile. Și emoticoanele (pe care eu de acum încolo o să le evit) sunt o reală problemă pentru site.
Te dor ochii numai când citești răspunsurile anumitor utilizatori. Pe lângă zecile de emoticoane, mai fac și greșeli gramaticale.
În acest paragraf nu dau nume! Este un utilizator care scrie cu punct după fiecare cuvânt și sfidează regulile site-ului. Mai era o fată căreia odată (în vechiul meu cont) i-am răspuns la o întrebare și i-am făcut observație asupra limbajului, iar ea, în loc să se corecteze, a început să mă insulte, spunând că i-am atras atenția pentru că mă cred perfectă.
Până la urmă, de ce mai răspundem pe acest site? Pentru ca să ne aflăm în treabă sau pentru a ajuta? Dacă alegem a doua variantă, este bine de știut că, pentru a ne face utili trebuie să formulăm corect fiecare răspuns pe care îl dăm. Așa, cel cu nevoie de ajutor va înțelege mesajul.
Și încă un sfat: ar fi bine ca fiecare utilizator să își revadă răspunsul înainte de a-l publica.
Cred că pe acest site ar trebui luate niște măsuri serioase împotriva celor care nu scriu corect.
@ anonim.
e corect scris "copii". m-am referit la majoritatea (adica nearticulat!), nu la toti (pentru a folosi articolul hotarat). daca ai fi citit corect ai fi inteles.
o zi buna!
Pentru ca in ziua de azi, copiilor nu le mai arde de scoala, ci doar de gagicareala! intelegi tu
Adi1987 întreabă: