| Brăila_Ana_Cosmina_1997 a întrebat:

De ce credeti ca liceele poarta nume de personalitati de diverse persoane importante? Mihai Eminescu,Vasile Alecsandri,Fericitul Iemeri a. Dimitrie Cantemir.Asa sunt omagiati?
Si apropo de ce atunci cand multi copii se gandesc la licee teologice se gandesc ca vrand nevrand vor trebui sa se calugareasca caci liceul ala nu le da alte obtiuni.Eu vad ca nu e asa caci la Fericitul Ieremia unde ma duc eu totul e ca la un liceu normal,ca sa zic asa doar ca totul e mai spiritual parca, in fiecare clasa e pe un perete cruci ....in rest toul e cam la fel ca si la alte licee, e mai multa liniste si toti par mai calmi si mai haiosi

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In felul acesta sunt omagiati persoane importante din cultura noastra, si se fac festivitati pentru a ii omagia, in felul acesta intra in constiinta noastra, si daca liceul unde te duci tu nu se numea Fericitul Ieremia nu cred ca ai fi stiut vreodata cine e Ieremia asta, si nici nu cred ca te-ar fi interesat, dar asa macar ai sansa sa afli despre o personalitate despre care nu prea multa lume se poate lauda ca a auzit, sau ce sa zic ai fi preferat sa fie numite altcumva liceele? Sa aiba nume de fotbalisti? happy Liceul National Banel Nicolita sau dupa nume din lumea mondena, Liceul de industrie usoara Catalin Botezatu laughing

| Brăila_Ana_Cosmina_1997 explică (pentru anonim_4396):

Pai poate peste ani si ani o sa apara alte licee si aceste personalitati actuale ale zilelor noastre vor deveni istorie si liceeel acelor vremi se vor numi dupa ei.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Brăila_Ana_Cosmina_1997):

Poate...

| WR104 a răspuns (pentru Brăila_Ana_Cosmina_1997):

Nimic mai adevarat.

6 răspunsuri:
| WR104 a răspuns:

Nu pentru ca asa sunt omagiati ci au ajutat la ridicarea cladirilor.

| Brăila_Ana_Cosmina_1997 explică (pentru WR104):

Acel Fericit Ieremia se pare ca era din zona si de aceea liceul acela si-l alesese ca si sfant ocrotitor

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Liceele cu profil teologic s-ar presupune (ca unele nu sunt, te crucesti ce se intampla pe acolo) ca sunt institutii unde chiar se invata si se face morala pentru o viata de calitate.