| Ella_6365 a întrebat:

De ce credeti ca nu ne folosim creierul la 100%? este posibil sa mai crestem, macar cu cateva procente, folosirea lui?

15 răspunsuri:
Anna
| Anna a răspuns:

Daca am creste cu cateva procente am putea zbura si am putea misca obiectele cu mintea, iar daca l-am folosi la capacitatea maxima(100%) atunci am fi Dumnezeu.Pentru mai multe detalii urmareste documentarul acesta: http://www.rocultura.ro/? p=1256

mariana
| mariana a răspuns:

Este fals conceptul ca nu ar fi folosit creierul nostrui decat intr-o mica masura. Partea cognitiva intr-adevar este mai limitata si se tot fac exercitii pentru a vedea daca este posibila imbunatatirea performantelor in acest domeniu. Credeti ca daca va miscati mainile, munciti cu ele, mergeti pe drum, faceti sport, acest lucru este meritul acestor membre, va inselati. V-ati gandit ce se intampla cu o persoana care are hemoragie cerebrala si care paralizeaza ce se intampla de fapt. Creierul este invadat de sange, care se incheaga si care preseaza pe anumiti centri nervosi si efectul este cel la care am facut referire deja. Nu mai putem sa ne miscam, nu putem merge si chiar uneori nici "bruma" de creier folosita pentru gandire nu mai poate fi pusa in valoare. Creierul este folosit chiar de oamenii de stiinta, de cercetatori la un nivel scazut (dar mult mai mare fata de oamenii obisnuiti) pentru ca, doar aceea parte ne poate folosi in acest scop. Cand fortam creierul, putem sa ajungem alienati si acest lucru nu cred ca ar fi de ajutor.
S-a facut referire, in unul din raspunsuri ca, Eminescu ar fi fost nebun, dar era si geniu. Geniu a fost insa nebun n-a fost. S-au facut in prezent mai multe investigatii si s-a ajuns la concluzia ca, Eminescu ca om politic, ca publicist a deranjat cu gandirea sa, mai marii vremii, motiv pentru care l-au internat la ospiciu si l-au facut sifilitic si alte rele i-au fost puse in "carca", asa cum s-a intamplat si in era Ceausescu atunci cand, cei care gandeau altfel si aveau curajul sa-si sustina punctele de vedere, erau fie lichidati, fie internati la nebuni. Nu cred ca este bine ca, sa mai contribuim si noi la denigrarea unei asemenea personalitati, cum este Poetul national al Romaniei si care a fost un avangardist prin gandirea sa filosofica si prin versurile sale pline de har. Tema este incitanta si poate asa, putem si noi sa facem apel la cuprinderea intr-un numar mai mare a neuronilor functionali in partea cognitiva a "dovleacului" nostru.

| Wtf9000 a răspuns:

Daca ai folosi creierul 100%, ai muri imediat. laughing

| Uana_5406 a răspuns:

Poate ca unii chiar isi folosesc creierul in totalitatehee hee

| seby8873 a răspuns:

Ar fi foarte tare. Ne-am putea teleporta, citii gandurule altora, chestii din astea.

| ciprian_8384 a răspuns:

Cifra de 100% nu e relevanta..., nu stiu cum poti defini cat la suta folosesti din creier... Eu zic ca folosim cat avem nevoie... suntem facuti perfect pentru ceea ce a vrut creatorul nostru sa fim; sigur nu vrei sa folosesti mai mult..., in termenii nostri asta inseamna sau duce la boala psihica; Creierul (prin talamus) filtreaza o mare parte din informatia ce duce spre el pentru a incarca procesorul la cat suporta el...; Pe partea de algoritmica iarasi, daca il fortezi prea mult cred ca pot aparea anomalii destule (identitate dubla, lipsa atentiei, si in general o alta viziune a lumii cognitive sau mai stiu eu ce...); E o intrebare prea generala... pentru raspunsuri sunt prin manualele de psihologie si patologia SNC si SNP...

| costi a răspuns:

Ciprian, daca iti fortezi partea de algoritmica risti sa o dai in paranoia si sa te faci un mic robotel. poate voiai sa spui partea logico-matematica, adica emisfera cerebrala stanga. si sincer sa fiu, din proprie experienta, poti ajunge sa vezi tot felul de legaturi (existente doar intre obiecte abstracte) intre obiecte reale, care de fapt nu exista. dar nu e neaparat ceva rau, poti folosi lumea reala pentru a face analogii in lumea abstracta. oricum, cred ca e bine sa folosesti cat mai echilibrat creierul. cat de mult putem folosi nu cred ca se poate determina, creierul nu intra in procese de numarare. pot exista doar modele de functionare, cum sunt gramaticile generative din info, dar deja asta este alt subiect

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Prin studii si vointa maxima poti aduce un plus de 2 % maxim.
pentru a junge sa folosesti mai mult trebuie sa te nasti dotat` cu mai mult, din pacate
cum era vorba aia,, cu cat citesc mai mult cu atat imi dau seeama ca am citit prea putin"

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

A meu a crescut mult daca vrei creste si in tine, pana unde poate rolling on the floor rolling on the floor

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca ne-am folosi capacitatea creeierului 100 % am putea face orice.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu-l folosim fiindca nu stim, asta este problema fundamentala.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sorry nu prea cred... de mii de ani, DOAR citiva au folosit creierul la 12-14%

| iluminous a răspuns:

Pt ca nu ni se da aceasta posibilitate. e ca si cu o masina care are 300km/h in bord, insa e limitat la 100km/h. iar cei care ajung sa isi mareasca acest nivel de gandire sau inteligenta, sunt niste genii.insa vazute de noi"cei normali" ei par nebuni sau paranoici, insa nu e asa.stiti ca atc cand te droghezi, capacitatea mintala este mai mare decat cea normala? stiti ca un om nebun gandeste mult mai mult ca unu normal? stiti ca mihai eminescu era nebun, insa s-a ascuns acest lucru?

| SweetStrawberry a răspuns:

Hei.
Doar Dumnezeu isi poate folosi tot creierul pe moment.Si noi ne putem folosi toate partile din creier, dar nu simultan.Nu ne putem folosi toate zonele creierului simultan.
Acesta se dezvolta diferit, de la o persoana la alta.Un om mediocru nu foloseste mai putin din creier, pentru ca nu este asa dezvoltat.Un om mai destept il foloseste mai mult.
Noi nu ne putem folosit tot creierul odata pentru ca am fi ca Dumnezeu:am face chiestii sa leviteze, am putea citi ganduri, am fi oricunde si am fi invizibili; ceea ce nu s-ar putea intampla pentru ca toti suntem egali in fata lui Dumnezeu si nimeni nu poate fi as atotstiutor ca el