De fapt, cei din Montenegro nu vorbesc sarbeste, ci un dialcet intre italiana si sarba. Am o prietena care este chiar din montenegro si ea mi-a spus asta.
Dar pot inteleg si vorbi sarbeste, asa cum si noi inetlegem si vorbim italiana.
In ce privesc sarbii si croatii, candva erau o singura natiune, care ulterior s-au divizat din cauza religiei.
Din pacate, ce se va intampla in viitor nu poate stii nimeni!
Eu stiam ca macedoneana este un dialect bulgaresc dar ma rog. Oricum, e treaba lor daca vor sa se uneasca. Eu nu ii agreez deloc pe sarbi.
Cum nu au fost niciodata o singura natiune? Dar in perioada existentei Iugoslaviei ce au fost? Se vorbea de sarbi si croati atunci sau se vorbea doar de iugoslavi (asa cum e si corect)?
Sa ii tratezi pe sarbi si croati ca popoare diferite, in loc de iugoslavi, e ca si cum ai spune ca muntenii si moldovenii sunt popoare diferite, nu romani cu totii!
Unde am zis eu de croati sa se supuna sarbilor? Nu vezi ca tu esti ala care inventeaza?
Eu am insistat doar pe ideea ca sunt cu totii iugoslavi, adica acelasi popor, iar tu ii tot tragi cu denumirile regionale de sarbi si croati.
Si in timpul Iugoslaviei sarbii de azi se respectau si se considerau egali cu croatii, pentru ca formau cu totii acelasi popor, cel iugoslav, repet!
A fost parte din istoria României. Dar asta nu înseamna ca trebuie sa primească respectul nostru. Și mai e ceva, tot poporul era împotriva lor. Eminescu era împotriva casei regale srpe exemplu. Caragiale, la fel. Deci mai taci cu homo sovieticus al tău! Block!
Pana si Iorga era impotriva asa zisei,, case regale". Mai mult de atat, Iorga le-a aratat si adevarata lor origine, cea evreiasca. Si faptul ca inca se mai vorbeste de Casa Regala in prezent in cazul Romaniei, cu reprezentanti ca Duda si Margareta, demonstreaza cat de creduli suntem de punem botul la toate prostiile de inventii.
Exact! Dar nu cred ca a fost asasinat de Carol II căci el deja abdicase cu doua luni în urma. Am studiat casa regala mai bine și astfel am ajuns s-o urăsc.
Daca lucrurile ar sta dupa mintea unuia ca tine, din cele 7 state rezultate din fosta Iugoslavie ar trebui sa rezulte altele 14, apoi altele 21 si tot asa. Voivodina sa-si declare si ea independenta, Hertegovina sa se desprinda de Bosnia, Sarajevo sa devina un fel de Lichtenstein, poate chiar si Belgrad, si tot asa.
Se vede ca esti paralel cu istoria acestei tari, imbuibat fiind de lozincile croatofone. Croatii nu s-au despartit de capul lor de sarbi, ci ca urmare a ocupatiei straine (germane) de sute de ani care le-a spalat mintile cum a vrut ea, pana si religia le-a schimbat-o!
,, Statul" croat din anii '40 de care pomeneai mai devreme era de fapt un pseudo-stat, o marioneta a Germaniei naziste, infiintat de nazistii croati numiti,, ustasi" in frunte cu Ante Pavelici (vai, ce mai nume,, croat", uite inca o dovada ca tot croatu e sarb)!